ponedeljek, 18 marca, 2024
DomaVremeŽe jutro bo v plusu

Že jutro bo v plusu

Petek bo oblačen, na severu bo padavin zelo malo oziroma bo ponekod povsem suho, na jugu pa bo pogosto deževalo. Dopoldne bo pihal okrepljen JZ veter, ki pa bo popoldne slabel in zvečer ponehal, ponehale bodo tudi padavine. Precej toplo bo za konec januarja. Ob morju in na SV se bo ogrelo do 10 stopinj, v večjem delu Slovenije bo jutri čez dan med 6 in 9 stopinj, okoli 3 bodo na SZ.

Meja sneženja bo večinoma nad 1000 metrov, a padavin ne bo veliko, še največ jih bo na Snežniku, kjer bo meja sneženja na okoli 1200 metrov. Petek bo vetroven in oblačen, pihal bo JZ veter, ki bo izrazitejši dopoldne. Nekoliko topleje bo kot danes, na 1500 metrov bo ničla, na 2500 metrov bo -5 stopinj Celzija.

Sobota se bo začela z meglo po nižinah, nadaljevala pa z delno oblačnim in suhim vremenom. Najbolj gosta oblačnost bo na Primorskem, kjer bodo sončni žarki zelo redki. Popoldne bo zapihal JZ veter, ob morju jugo. V noči na nedeljo nas bo od severa dosegla oslabljena hladna fronta s padavinami. Meja sneženja se bo do nedeljskega jutra marsikje spustila do nižin, a veliko snega po najnižjih legah ne bo, saj bodo padavine že kmalu ponehale. Čez dan bo oblačno in večinoma suho. Začetek tedna bo suh, nekaj tudi nekaj sonca bo. Zjutraj bo pod ničlo, popoldne okoli 5 stopinj Celzija. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča