četrtek, 25 aprila, 2024
DomaVremeŽe kar poletno, do sobote ;)

Že kar poletno, do sobote ;)

Sreda bo sončna. Na vzhodu in severu Slovenije se bo sredi dneva in popoldne razvilo nekaj plitvih kopastih oblakov. Sonce bo že dopoldne poskrbelo za hiter dvig temperature, ob tem pa bo marsikje zapihal šibak veter južne do vzhodne smeri, na Primorskem pa zahodnik. Popoldne bo najtopleje na Goriškem in v Vipavski dolini, kjer se bo ogrelo do 25 stopinj. Tudi drugod bo zelo toplo. Pričakujemo od 22 do 24 st. C.

Tudi v gorah bo sončno vreme. Oblakov bo malo, še največ na območju Pohorja in vzhodnih Karavank. Tudi vetra skoraj ne bo. Višina ledišča se bo popoldne dvignila krepko nad najvišje vrhove. Temperatura na 1500 metrov bo okoli 12, na 2500 metrov pa 5 st. C.

Tudi četrtek bo sončen, le na SV-du se bo popoldne pooblačilo. Zapihal bo JZ veter, s katerim bo k nam dotekal še nekoliko toplejši zrak. Marsikje bo prvič letos 25 stopinj. V petek se bo sončno in zelo toplo dopoldne prevesilo v spremenljivo popoldne s krajevnimi plohami in nevihtami. Slednje bodo nastajale predvsem v vzhodni in severni Sloveniji V noči na soboto se bodo padavine razširile nad večji del Slovenije. Ohladilo se bo. Meja sneženja se bo marsikje spustila pod 1000 metrov. V soboto bodo padavine ponehale in začelo se bo jasniti. Velikonočna nedelja nam bo prinesla kar veliko sonca, nato pa se bo verjetnost za padavine spet povečala. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča