petek, 19 aprila, 2024
DomaŠportZgodovinsko: Ema Volavšek na stopničkah!

Zgodovinsko: Ema Volavšek na stopničkah!

Že pred dnevi smo opozorili na zimsko športno panogo, ki do zdaj ni imela slovenskih športnikov, ki bi se uvrščali v sam svetovni vrh. A to se to zimo dogaja in danes sploh prve stopničke za slovenske nordijske kombinatorke. Na peti tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni je Ema Volavšek v avstrijskem Ramsau osvojila odlično 2. mesto, uspeh je dopolnila Silva Verbič z 10. mestom. To so sploh prve stopničke za Slovenijo v nordijski kombinaciji v svetovnem pokalu.

Avstrijski Ramsau je gostil zadnjo tekmo svetovnega pokala v tem koledarskem letu za nordijske kombinatorke. Po skakalnem delu preizkušnje je prvič resneje v tej sezoni zadišalo po slovenskih stopničkah, saj je Ema Volavšek z 91 metri in 121,8 točkami zaostajala zgolj za nepremagljivo Norvežanko Gydo Westvold Hansen, ki je skočila 95 metrov, zbrala pa je 129,1 točk in je imela 29 sekund prednosti pred našo tekmovalko. Tretja je bila Japonka Juna Kasai z 88.5 metri in 31 sekundami zaostanka, odlična četrta pa še druga Slovenka na štartu, Silva Verbič, ki je z 88.5 metri in 118,9 točkami imela 41 sekund zaostanka za Norvežanko na vrhu.

Tekaški del na 5 km progi niti za trenutek ni ponudil dvoma, da Ema Volavšek ne bi prvič v karieri končala na zmagovalnem odru. Vseskozi je tekla pred Japonko Kasaievo, katero jo je v zadnjih nekaj sto metrih tudi gladko prehitela in v cilj pritekla na drugem mestu z zaostankom 46,6 sekund za Westvold Hansnovo. Japonka je na tretjem mestu zaostala 1:01,3 minute, Slovenija pa se tako veseli zgodovinskih prvih stopničk v svetovnem pokalu v nordijski kombinaciji! Verbičeva je v teku pričakovano nekaj izgubila, a vseeno s končnim 10. mestom prav tako vpisala rezultat kariere, v cilju je zaostala 2:13,3 minute za zmagovalko. (SloSki)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča