petek, 29 marca, 2024
DomaVremeZima bo končala z dopustom ;)

Zima bo končala z dopustom ;)

Ponoči bo na vzhodu še nekaj jasnine. Drugod bo oblačno, občasno bo deževalo, pogosteje in močneje na območju Snežnika in v Posočju. Marsikje bo vso noč pihal JZ veter, zato bo zjutraj toplo. V večjem delu Slovenije bo od 8 do 12 st. C. Precej hladneje bo v zatišnih legah severne Slovenije, kjer bo le malo nad ničlo.

Dopoldne se vreme še ne bo bistveno spremenilo. Na vzhodu bo delno jasno in suho, drugod bo oblačno s padavinami. Meja sneženja bo visoko, na nadmorski višini okoli 1500 metrov. V drugem delu dneva pa bo Slovenijo dosegla hladna fronta. Padavine na severu se bodo okrepile, najprej bo začelo snežiti na Koroškem in Gorenjskem zvečer pa tudi drugje. Ponekod lahko tudi zagrmi, meja sneženja se bo marsikje spustila do nižin. Večji del dneva bo še toplo, s temperaturami od 10 do 15 st. C. Proti večeru pa bo zapihal okrepljen severni veter in začelo se bo hladiti.

Zelo vetrovno bo tudi v gorah, kjer bo močan veter gradil zamete. Nevarnost snežnih plazov se bo povečala, kar še posebej velja za Julijske Alpe, kjer se bo snežna odeja do četrtkovega jutra lokalno odebelila za več kot pol metra.

Tudi po nižinah lahko v noči na četrtek lokalno zapade okoli 10 centimetrov snega, kar pa ne velja za severni del Ljubljanske in Celjske kotline ter nižje dele vzhodne Slovenije, kjer bo snega le za vzorec. V četrtek zjutraj bo sneženje povsod ponehalo, najkasneje na Dolenjskem in v Beli krajini. Popoldne se bo od SZ-da začelo jasniti. Sledila bosta sončna dneva z nekaj jutranje megle po nekaterih nižinah.  Ob jasnih nočeh brez vetra se bodo temperature spuščale globoko pod ničlo in tudi ob popoldnevih bo razmeroma hladno, zato se bo sneg obdržal kar nekaj časa. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča