torek, 23 aprila, 2024
DomaVremeZima je zimska

Zima je zimska

Če so še danes določeni potočki žuboreli, bodo proti koncu tedna ujeti v ledeni oklep. Oblaki se bodo ponoči počasi umikali, ampak bo še delno oblačno, zlasti na JV Slovenije bo zjutraj oblačnost še precej gosta. Ponekod lahko nastane kakšna snežna ploha. In zaradi oblakov bo ponoči ohlajanje manj izrazito, a vseeno nas čaka mrzlo jutro. V Alpskih dolinah z debelo snežno odejo bo pod -10 stopinj. V preostalem delu Slovenije bo večinoma med -8 in -5 stopinj Celzija, stopinja pod ničlo bo ob morju.

Dopoldne se bodo oblaki umaknili in pred nami je sončen dan. Ob severni meji bo zapihal severni veter, pod Karavankami fen, ki pa ne bo preveč izrazit. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. Dnevne temperature po nižinah bodo nekoliko višje kot danes. Na Primorskem bo okoli 9, 10 stopinj, na vzhodu Slovenije bo nekje 5, morda 6 stopinj Celzija, v osrednji Sloveniji bodo 4, pod ničlo bo še naprej na SZ.

V gorah bo jutri čez dan hladneje kot danes, na 1500 metrov bo -7 stopinj, na 2500 metrov mrzlih – 14. Da bodo razmere, kljub sončnemu in suhemu vremenu v gorah neugodne, pa bo poskrbel zmeren do močan SZ veter, ki bo v visokogorju v sunkih presegal 100 kilometrov na uro.

V noči na četrtek se bo od severa pooblačilo. Zjutraj in v četrtek dopoldne bo nastalo nekaj snežnih ploh, sredi dneva se bo zjasnilo. Zelo vetrovno bo, pihal bo močan severni do SZ veter, na Primorskem burja. V noči na petek se bo veter umiril, v suhi zračni masi in jasnem vremenu se bo do jutra ohladilo do okoli -10 stopinj, v zatišnih krajih s snežno odejo bo okoli -20. Dan bo sončen, ogrelo se bo nad ničlo. Ob koncu tedna bo nekaj oblakov in veliko sonca ter vetra, k nam bo dotekal še hladnejši zrak, tudi dnevne temperature bodo ostale pod ničlo, topleje bo le na Primorskem. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča