petek, 19 aprila, 2024
DomaVremeZima, ki ne obeta. Pretoplo, čeprav paše

Zima, ki ne obeta. Pretoplo, čeprav paše

Verjamem, da marsikomu ustrezajo dnevne temperature, a Slovenija ima še vedno štiri letne čase, kar pomeni, da tudi zimo. A ker so svetli deli dneva vse daljši in imamo nadpovprečno visoke temperature, se lahko zgodi, da bo poletje spet prazno oz. drevesa ne bodo obrodila. Ne pozabimo, da pravih padavin nismo imeli že mesec dni, torej je suša in ko nas lahko v začetku pomladi doleti pozeba oz. rastlinje. Že v sredo lahko na JV Slovenije pričakujemo čez dan do okoli 15 stopinj.

Pred nami je izrazit temperaturni obrat. V sredo zjutraj bo v alpskih dolinah, na planotah Notranjske in Kočevske do -7, drugje bo od -5 do -2, ob morju okoli 0 °C. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 15 °C.

V sredo bo tudi v gorah toplo, saj bo temperatura na okoli 2500 metrov nekaj stopinj nad ničlo. Čeprav bo tako toplo, pa snega ne bo pobralo, saj bo nad Slovenijo še vedno t.i. suh zrak.

V četrtek se bo na Primorskem in Notranjskem ter ponekod v osrednjih krajih pooblačilo, drugod bo še dokaj jasno. Ponekod bo pihal jugozahodnik. V petek bo pretežno oblačno, nekaj sonca bo še na vzhodu države. Popoldne in v noči na soboto bo občasno deževalo. V soboto bo pretežno jasno. Pihal bo severni veter, na Primorskem zmerna burja. Se bo v sobotno občutno ohladilo, saj bodo dnevne temperature za okoli 10 stopinj nižje.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča