petek, 26 aprila, 2024
DomaVremeZima pri 17 °C

Zima pri 17 °C

Ponoči se bo povsod zjasnilo. Ker se bo polegel tudi veter, bo zjutraj po nekaterih nižinah osrednje Slovenije in na Koroškem nastala kratkotrajna megla. Zmrzovalo bo na severu Slovenije. V alpskih dolinah bodo -4 stopinje. Drugod bo od -2 do 2, še dve stopinji več bosta ob morju.

Po jutranji svežini bo vreme spet začel krojiti toplejši JZ veter. V hribih zahodne Slovenije se bo popoldne zmerno pooblačilo, drugod bo sončno z bolj aprilskimi kot februarskimi temperaturami. Najtopleje bo na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju, kjer se bo ogrelo do 17 st. C. Le kakšna stopinja manj bo na Štajerskem in v Prekmurju. Tudi drugod bo toplo s temperaturami od 12 do 15 st. C.

V gorah je izrazita otoplitev poskrbela za še dodatno nestabilnost snežne odeje. Nevarnost snežnih plazov je ob popoldnevih na prisojnih pobočjih tretje stopnje, kar pomeni, da lahko plaz sprožite že ob manjši dodatni obremenitvi. Tudi sicer vreme v petek osvajanju vrhov ne bo naklonjeno, saj bo zelo vetrovno. Na izpostavljenih mestih bodo popoldne sunki tudi nad 100 kilometrov na uro.

V soboto se bo povsod pooblačilo. Rahle padavine, ki se bodo že zjutraj pojavljale na zahodu in severu Slovenije, se bodo čez dan krepile in se postopno razširile tudi drugam. Večji del dneva bo še razmeroma toplo, zato bo snežilo le v gorah, zvečer, ko nas bo od severa preplavil hladnejši zrak, pa se bo meja sneženja marsikje spustila do nižin. Vendar pa bo obisk zime le kratkotrajen, saj bo že v nedeljo spet zapihal toplejši JZ veter. Prevladovalo bo oblačno, a večinoma suho vreme z najvišjimi temperaturami okoli 10 st. C. Tudi v ponedeljek bodo glavno besedo na nebu imeli oblaki. Popoldne bodo nastajale krajevne padavine. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča