petek, 19 aprila, 2024
DomaVremeZimski jutranji minus in dnevna pomlad

Zimski jutranji minus in dnevna pomlad

Če nas zjutraj hladi, pa je čez dan že pošteno toplo in še topleje bo. Noč bo jasna, sledilo bo sončno jutro. Nekaj oblačnosti bo na skrajnem SV in JZ države. V višjeležečih alpskih dolinah, ponekod na Koroškem ter na Notranjskem in Kočevskem se bo ohladilo do -10 st. C. Drugod bo od -5 do -2, ničla bo ob morju.

Dopoldne bo sončno. Sredi dneva se bo k nam od SZ-da širila koprenasta oblačnost, ki bo nekoliko oslabila sončne žarke. Bolj gosti oblaki bodo prekrivali kraje ob naši vzhodni meji. Ponekod bo zapihal JZ veter, ki nam bo prinesel zelo visoke temperature za začetek februarja. V večjem delu Slovenije bomo izmerili od 8 do 12 stopinj, še kakšna stopinja več bo ob morju. Nekoliko manj, a še vedno visokih 5 stopinj bo v alpskih dolinah.

V sredo se bo na primorski strani alpsko-dinarske pregrade začela nabirati nizka oblačnost. Drugod bo sončno. Kljub temu ne bo toliko modrine kot danes, saj bo k nam dotekal nekoliko bolj vlažen zrak. Pihal bo zmeren, na izpostavljenih mestih v visokogorju lahko tudi močan zahodni veter, ki bo prenašal sneg in gradil zamete. Ledišče se bo popoldne dvignilo na nadmorsko višino okoli 1800 metrov.

Četrtek bo na zahodu sončen, drugod bo več oblačnosti, a bo ostalo večinoma suho. Le proti večeru bo lahko na severu in vzhodu Slovenije nastalo nekaj kratkotrajnih ploh. Tudi v petek bo več oblakov na vzhodu, več jasnine pa na zahodu. Zapihal bo SV veter, ki nam bo prinesel za nekaj stopinj hladnejši zrak. A že v soboto bo spet topleje. Popoldanske temperature se bodo približale 15 st. C. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča