petek, 19 aprila, 2024
DomaVremeZimski začetek meteorološke pomladi. Lahko drsi

Zimski začetek meteorološke pomladi. Lahko drsi

Začenja se sušec oz. marec. In prvi marec je tudi začetek meteorološke pomladi, ki pa bo tokrat bolj zimski. 😉 Ponoči bo povečini oblačno, na Primorskem pa bo delno jasno. Na JV Slovenije bo začelo rahlo snežiti in nad nadmorsko višino 500 m lahko zapade od 5 do 10 cm snega, višje še nekoliko več. Ponekod se bosta mešala sneg in dež, zato obstaja tudi tudi nevarnost poledice

Burja na Primorskem se bo krepila. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 0, na Goriškem in ob morju okoli 5 °C.

V sredo bo na zahodu in severu sprva delno jasno, drugod bo oblačno. Na jugu bo že dopoldne rahlo snežilo, popoldne in v noči na četrtek pa bodo rahle padavine zajele večji del Slovenije. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 4, na Primorskem do 11 °C.

Od torka pozno zvečer do četrtka zjutraj bo na Primorskem pihala močna burja. Na izpostavljenih mestih bodo najmočnejši sunki dosegali okoli 120 km/h.

V četrtek bo oblačno, rahle padavine bodo postopno ponehale. Burja na Primorskem bo slabela. V petek bo v zahodni Sloveniji deloma sončno, drugod zmerno do pretežno oblačno. V soboto bo sončno. Ponekod po nižinah bo zjutraj nastala megla. (ARSO)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča