Zimsko jutro, čez dan do 17°C

0
48

Še pred novo spremembo vremena se bo ponoči tudi na vzhodu države prehodno delno zjasnilo. Ob odsotnosti vetra je pred nami še eno zelo hladno jutro z nekaj megle po nekaterih nižinah. V alpskih dolinah in po mraziščih južne Slovenije do 5 stopinj pod ničlo. V večjem delu Slovenije bo od 0 do 3, na Goriškem 4, ob morju pa 7 st. C.

Po jasnem jutru se bo dopoldne najprej poblačilo na Primorskem in Notranjskem, popoldne postopno tudi drugod. Le na Štajerskem in v Prekmurju bo do večera še jasno. Ob JZ vetru, ki bo zapihal čez dan, bodo temperature marsikje presegle 15 st. C. Najtopleje do 17 stopinj bo na Primorskem, v Pomurju, na Dolenjskem in v Beli krajini, v alpskih dolinah pa bo 12 st. C.

V gorah se bo po sončnem začetku dneva pooblačilo. Popoldne bo v primorskih in notranjskih hribih možen rahel dež.

Četrtek bo že od jutra oblačen s padavinami. Na Gorenjskem bo dovolj hladno, da bo snežilo do višjeleželčih dolin, drugod bo meja sneženja večji del dneva na nadmorski višini okoli 1500 metrov. V petek dopoldne bo ponekod še deževalo, v višjih legah pa snežilo. Popoldne bodo padavine ponehale, a večjih razjasnitev ne pričakujemo. Tudi ob koncu tedna kaže na precej oblačno vreme. Več jasnine bo na Primorskem, kjer bo pihala šibka burja. Hladno vreme se bo še nadaljevalo. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj