sobota, 20 aprila, 2024
DomaVremeZimsko jutro, čez dan le okoli 5°C

Zimsko jutro, čez dan le okoli 5°C

Pred nami je vsaj temperaturno še ena zimska noč. Ponoči bo prevladovalo jasno vreme, v jutranjih urah pa se bo nad Primorsko, Gorenjsko in deloma Notranjsko nabralo nekaj oblakov. Veter se bo ponoči prehodno polegel, le na Primorskem bo vztrajala šibka burja. Tukaj bo od 0 do 2 stopinji, medtem ko bo v preostalem delu Slovenije temperatura globoko pod ničlo. V ljubljanjski kotlini bo -4, na severu in in vzhodu pa vse do -7 stopinj Celzija.

Oblaki na zahodu se bodo dopoldne umaknili in preostanek dneva bo sončen, v vzhodni polovici Slovenije bo večinoma jasno že od jutra. Čez dan bo pihal šibak vzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Dnevne temperature bodo za okoli 5 stopinj nižje kot danes. Na Primorskem bo okoli 10 stopinj, v osrednji in JV Sloveniji bo le okoli 5, še nekoliko bolj sveže pa bo na severu države.

In če je bila danes v sredogorju temperatura še nad ničlo, bo jutri pošteno pod lediščem, na 1500 metrov bo okoli -7 stopinj, višje pa bo še malce hladneje. Pihal bo šibak SV veter, v Julijcih in Zahodnih Karavankah bo dopoldne precej oblačno, popoldne bo povsod sončno. Snežna odeja je zelo stabilna, nevarnost proženja plazov je 1. stopnje, v naslednjih dneh bo sneg tudi čez dan ostal pomrznjen.

Sobotno jutro bo še bolj mrzlo, v večjem delu Slovenije bodo jutranje temperature med – 10 in -5, čez dan se bo ogrelo do 6 stopinj. Nebo bo povsem jasno, še bo pihal vzhodni veter, a kot danes kaže bo precej šibak. V nedeljo se bo po hladnem jutru ogrelo do blizu 10 stopinj, v višinah bo začel dotekati občutno toplejši zrak, ponekod bo zapihal južni veter. Sončno bo, kakšen oblaček bo le na Primorskem. V ponedeljek bo še večinoma jasno, od torka dalje pa bo oblakov nekoliko več. Omembe vrednih padavin pa še kar ni na vidiku. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča