četrtek, 25 aprila, 2024
DomaVremeZimsko suho in plesni vložki snežink

Zimsko suho in plesni vložki snežink

V teh dneh v Sloveniji obratuje več kot 20 smučišč, poleg obilice naravnega snega, so bili v teh dneh dobri pogoji tudi za umetno zasneževanje, tako da imajo tudi nižjeležeča smučišča debelo snežno odejo. Ponoči bo večinoma oblačno, v vzhodni polovici bo še nekaj snežink. Na zahodu se bo proti jutru začelo jasniti, na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, drugod bo vetra malo.

Zjutraj bo najhladneje na SZ Slovenije, do -8 stopinj. V večjem delu Slovenije bo malce pod ničlo, na Goriškem bo 2 stopinji, ob morju 4.
Dopoldne bo v zahodni Sloveniji sončno, na vzhodu pa oblačno, a suho. Popoldne se bo znova pooblačilo tudi na zahodu, ponekod bo pihal šibak SV veter, na Primorskem bo še vztrajala šibka do zmerna burja.

Dnevne temperature bodo zelo podobne današnjim. Po nižinah večjega dela Slovenije bo stopinja ali dve v plusu, v nekoliko višjih legah in na SZ bo ničla. Na Goriškem bo 7 stopinj, ob obali se bo ogrelo do 9. Morje se je v zadnjih dneh precej ohladilo, danes je temperatura v Kopru padla pod 10 stopinj Celzija.

Razmere v gorah, zlasti v visokogorju, še naprej ostaja zelo zahtevne. Jutri bo prevladovalo oblačno vreme, največ sonca bo v visokogorju Julijcev, v visokogorju bo k nam že začel dotekati manj mrzel zrak, tako bo jutri na 1500 metrov -7 stopinj, na 2500 metrov -11.

V nedeljo zjutraj bo nekaj megle, čez dan pa bo precej sončno z nekaj povečane oblačnosti. Zjutraj bo -5 stopinj, čez dan 2. Ponedeljek bo sončen, nekaj oblakov bo le na vzhodu. Po mrzlem jutru se bo čez dan ogrelo krepko nad ničlo. Veliko sonca nam bo prinesel tudi torek, postopno bo topleje. Podobno vreme se bo nadaljevalo tudi na začetku februarja, temperature bodo blizu dolgoletnega povprečja.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča