torek, 6 junija, 2023
DomaVremeZimsko ;)

Zimsko ;)

Res škoda, da ni snežna odeja tudi po nižinah nekoliko debelejša oz. višja, glede na vreme v teh dneh. Je pa pravi raj na smučiščih in razmere bodo tudi v naslednjih dneh skoraj idealne, nekoliko bo nagajal le veter, ki pa ga bo iz dneva v dan manj. Večinoma bo sončno, temperature pa malce pod ničlo, le v petek bo prehodno topleje, a samo v petek.

Ponoči bo prevladovalo jasno vreme, v prvem delu noči bo predvsem na JV Slovenije še nekaj oblačnosti. Veter v notranjosti se bo do jutra v glavnem polegel, na Primorskem pa bo še pihala močna burja. Temperature bodo nekoliko nižje kot danes. V osrednji in JV Sloveniji bo okoli -5 stopinj, malce hladneje bo na SV, medtem ko se bo na mrazu izpostavljenih legah SZ Slovenije ohladilo do -12. Na Goriškem, kjer bo burja nekoliko oslabela, bo -2 stopinji, ob morju pa plus 4 stopinje Celzija.

Sreda bo jasna, modrina neba bo izrazita, popoldne bo na severu Slovenije prehodno kakšen oblak. Na SZ Slovenije bo večinoma ves dan pod ničlo. V Ljubljanski kotlini in na JV bo stopinja nad ničlo, na Štajerskem in v Prekmurju bo 2 stopinji Celzija. Burja na Primorskem bo nekoliko oslabela, še zmeraj pa bo zmerna, tukaj se bo ogrelo do 8 stopinj.

Razmere v gorah bodo nekoliko ugodnejše, v sredogorju bo pihal šibak do zmeren, v visokogorju pa zmeren SVnik. Vreme bo sončno in suho, tudi mraz bo začel počasi popuščati, tako bo jutri na 1500 metrov -5 stopinj, na 2500 metrov -8. Nevarnost snežnik plazov nad gozdno mejo ostaja 3. stopnje, nekoliko nižje 2.

V noči na četrtek bo veter v notranjosti povsem ugasnil, na Primorskem bo še pihala šibka burja. Jutro bo zato mrzlo, marsikje bo blizu -10 stopinj, v zatišnih legah z malce debelejšo snežno odejo se bo ohladilo pod -15. Čez dan bo sončno, ogrelo se bo do 3 stopinj. V noči na petek nas bo v višinah preplavil občutno toplejši zrak. Jutro po nižinah bo še mrzlo, dnevne temperature pa bodo prehodno za nekaj stopinj višje. V soboto se bo v višinah ponovno ohladilo, na nebu bo nekaj oblakov, prevladovalo pa bo sončno vreme, večinoma jasna bo tudi nedelja. (Aleš Satler)

Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno