torek, 23 aprila, 2024
DomaVremeZimsko ;)

Zimsko ;)

Res škoda, da ni snežna odeja tudi po nižinah nekoliko debelejša oz. višja, glede na vreme v teh dneh. Je pa pravi raj na smučiščih in razmere bodo tudi v naslednjih dneh skoraj idealne, nekoliko bo nagajal le veter, ki pa ga bo iz dneva v dan manj. Večinoma bo sončno, temperature pa malce pod ničlo, le v petek bo prehodno topleje, a samo v petek.

Ponoči bo prevladovalo jasno vreme, v prvem delu noči bo predvsem na JV Slovenije še nekaj oblačnosti. Veter v notranjosti se bo do jutra v glavnem polegel, na Primorskem pa bo še pihala močna burja. Temperature bodo nekoliko nižje kot danes. V osrednji in JV Sloveniji bo okoli -5 stopinj, malce hladneje bo na SV, medtem ko se bo na mrazu izpostavljenih legah SZ Slovenije ohladilo do -12. Na Goriškem, kjer bo burja nekoliko oslabela, bo -2 stopinji, ob morju pa plus 4 stopinje Celzija.

Sreda bo jasna, modrina neba bo izrazita, popoldne bo na severu Slovenije prehodno kakšen oblak. Na SZ Slovenije bo večinoma ves dan pod ničlo. V Ljubljanski kotlini in na JV bo stopinja nad ničlo, na Štajerskem in v Prekmurju bo 2 stopinji Celzija. Burja na Primorskem bo nekoliko oslabela, še zmeraj pa bo zmerna, tukaj se bo ogrelo do 8 stopinj.

Razmere v gorah bodo nekoliko ugodnejše, v sredogorju bo pihal šibak do zmeren, v visokogorju pa zmeren SVnik. Vreme bo sončno in suho, tudi mraz bo začel počasi popuščati, tako bo jutri na 1500 metrov -5 stopinj, na 2500 metrov -8. Nevarnost snežnik plazov nad gozdno mejo ostaja 3. stopnje, nekoliko nižje 2.

V noči na četrtek bo veter v notranjosti povsem ugasnil, na Primorskem bo še pihala šibka burja. Jutro bo zato mrzlo, marsikje bo blizu -10 stopinj, v zatišnih legah z malce debelejšo snežno odejo se bo ohladilo pod -15. Čez dan bo sončno, ogrelo se bo do 3 stopinj. V noči na petek nas bo v višinah preplavil občutno toplejši zrak. Jutro po nižinah bo še mrzlo, dnevne temperature pa bodo prehodno za nekaj stopinj višje. V soboto se bo v višinah ponovno ohladilo, na nebu bo nekaj oblakov, prevladovalo pa bo sončno vreme, večinoma jasna bo tudi nedelja. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča