sobota, 18 maja, 2024
DomaŠportŽiva Falkner vse višje na svetovni lestvici

Živa Falkner vse višje na svetovni lestvici

Novomeščanka Živa Falkner, teniška igralka TK KRKA OTOČEC, je minuli konec tedna v Nemčiji na turnirju serije WTT z nagradnim skladom 60.000 ameriških dolarjev zabeležila kar šest zmag in prišla do rezultata kariere. Živa je prvič nastopila v finalu tako močnega turnirja serije WTT, njeno končno slavje pa je v nedeljo preprečila izjemno nadarjena Čehinja Brenda Fruhvirtova.

Živa Falkner se je v glavni del turnirja serije W60 prebila z dvema kvalifikacijskima zmagama. Kot kvalifikantka je nato presenetila številne višje postavljene igralke, še posebej odmevna zmaga pa ji je uspela v polfinalu, ko je tudi po dveh ubranjenih žogicah za zmago na kolena spravila 157. igralko sveta, Španko Jessico Bouzas Maneiro.

V finalu se je Novomeščanka pomerila proti Čehinji Brendi Fruhvirtovi, ki pri vsega 16 letih na lestvici WTA zaseda že 141. mesto. V prvem nizu sta bili igralki poravnani do rezultata 2:2, nakar je pobudo prevzela Fruhvirtova. Čehinja je prvi niz dobila s 6:3, delo v drugem pa dokončala z rezultatom 6:1.

Z izjemnim teniškim tednom v Nemčiji se je Živa na svetovni ženski teniški lestvici (WTA) povzpela na 408. mesto. Pred tem je bila najvišje na 479. (Teniškisvet.si)

(foto: Instagram)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča