Zjasnilo se bo

Zjasnilo se bo

-
0 130

Snežna odeja se je v zadnjih dneh na severni strani Alp odebelila še za okoli 2 metra snega, a jutri se bodo razmere umirile, vendar ne za dolgo. Že od sobote zvečer pa vse do torka spet pričakujejo novo obilno pošiljko, zapade lahko več kot meter snega.

Noč bo na zahodu Slovenije jasna, drugod več oblačnosti, ki pa se bo do jutra večinoma umaknila. Ponekod na SV države in pod Karavankami bo sprva še pihal okrepljen severni veter, v osrednji in južni Sloveniji, kjer bo ozračje bolj mirno, pa bo lahko tudi megleno. Jutro bo mrzlo, kot se za zimo tudi spodobi. Do -10 st. C se bo ohladilo v zatišnih alpskih dolinah. Drugod bo od -6 do -3, ob morju, kjer bo pihala šibka burja, pa bosta 2 st. C.

Dan bo sončen, le na vzhodu in severu države bo dopoldne še nekaj oblakov. Na Obali bo pihala šibka burja, ponekod na Štajerskem in v Prekmurju pa bo popoldne zapihal JZ veter. Šibko januarsko sonce temperaturo v alpskih dolinah ne bo potisnilo nad ledišče. Pričakujemo -1 st. C, drugod bo od 2 do 4, na Primorskem pa 8 st. C.

Otoplitev bo višine dosegla v noči na soboto, ko nas bo prešla topla fronta. Oblačnost se bo povečala. Predvsem na Štajerskem in v Prekmurju lahko proti sobotnemu jutru pade kakšna snežinka. Čez dan se bo zjasnilo. Ponekod bo zapihal JZ veter. V nedeljo nas bo prešel nov pas oblačnosti, a bo ostalo večinoma suho, v ponedeljek nas spet čaka sončno, vetrovno in precej toplo vreme. Temperature bodo ponekod presegle 10 st. C. Izrazitejše fronte, ki bi tudi nam nasula snega, pa vsaj še en teden ni na vidiku. (Rok Nosan)