sreda, 24 aprila, 2024
DomaVremeZjasnilo se bo

Zjasnilo se bo

V aprilu nas je prešla še druga izrazita hladna fronta. Ker je bilo danes topleje, je bil prehod fronte bolj buren. Meja sneženja se je marsikje spustila do nižin. Zajetno snežno pošiljko pa so prejele gore. V Julijcih in Zahodnih Karavankah je v 24urah zapadlo več kot pol metra snega, nevarnost proženja snežnih plazov se je zato v visokogorju močno povečala. Ponoči bo sneženje ponehalo in zjutraj bo večinoma sončno. Čez dan bo nastalo nekaj oblakov in snežnih ploh, pihal bo zmeren severni veter, mrzlo bo.

Po nižinah bodo v prvem delu noči padavine ponehale tudi v južni polovici Slovenije, kmalu za tem bo oslabela tudi burja na Primorskem. Od SZ se bo jasnilo in nedeljsko jutro bo povsod sončno. Sveže bo, a temperatura bo v večjem delu Slovenije ostala nad lediščem. Pod ničlo bo le v krajih s snežno odejo, v zatišnih Alpskih dolinah vse do -5. Po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije bo 1 oziroma 2 stopinji, podobno hladno bo na Goriškem, medtem ko bodo obmorju 4 stopinje.

V nedeljo dopoldne bo večinoma sončno, sredi dneva pa bo nastalo precej kopaste oblačne in predvsem v vzhodni polovici Slovenije bo nekaj kratkotrajnih ploh. Na Štajerskem in v Prekmurju bo pihal severni veter. Najtopleje bo na Goriškem, kjer se bo ogrelo do 16 stopinj, stopinja manj bo ob morju. V večjem delu Slovenije bo do 13, na Gorenjskem do 9 stopinj.

Ponedeljkovo jutro bo še nekoliko bolj sveže, temperatura bo okoli ledišča, na mrazu bolj izpostavljenih krajih pa bo nekaj stopinj pod ničlo, zato obstaja nevarnost pozebe. Čez dan bo sončno in topleje, popoldne se bo prebudil JZ veter. V torek se bo že nekoliko pooblačilo, a bo vseeno prevladovalo jasno vreme. Topleje bo, dnevne temperature bodo blizu 20 stopinj Celzija. Sredi tedna bo bolj oblačno, suho in razmeroma toplo, spet bomo pod vplivom JZ vetra.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča