Zjutraj brez megle, čez dan sonce

0
46

Evropa bo jutri razdeljena na dva dela. Na vreme na vzhodu bosta vplivala dva ciklona, na zahodu celine, pa ga bo krojilo območje visokega zračnega tlaka. Vmes bo frontna linija, vzdolž katere bodo pihali močni severni vetrovi zaradi katerih nekaj težav pričakujejo v Italiji in Makedoniji.

Pred nami je jasna noč. Nekaj več oblačnosti bo nad našimi najvišjimi vrhovi in v Pomurju. Ta se bo zjutraj širila proti zahodu. Pihal bo severozahodni veter, ki bo v Prekmurje prinesel tudi nekaj kapelj dežja. Zaradi vetra po kotlinah in dolinah ne bo megle, bo pa slana, saj bodo temperature v večjem delu Slovenije pod ničlo. Nahladneje bo v Alpskih dolinah, do minus 5, na Dolenjskem, v Beli krajini in v Posabju do minus 4, v večjem delu Slovenije pa od minus 3 do 2 stopinji v plusu. Toliko bo ob morju.

Čez dan bo še vedno največ oblačnosti na vzhodu Slovenije in še vedno lahko rosi. Veter bo do večera obrnil na severovzhodnik. Pozno ponoči na vzhodu Slovenije niso izključene tudi rahle snežne padavine.

V zahodi Sloveniji, kjer bo veliko sonca, se bo spet ogrelo nad 10°C. Tudi drogod po Sloveniji ne bo mraza, saj bodo temperature od 5 do 7 stopinj Celzija.

V gorah bo jutri precej jasno. Nekaj več oblačnosti in tudi megle bo na območju Pohorja in v višjih legah vzhodne Slovenije. Še vedno bo pihal močan severni veter, zato jutri ne bo inverzije. Temperature nad 1500m bodo pod 0°C, na 2500 bo okoli minus 7 stopinj.

V noči na četrtek lahko na vzhodu Slovenije pričakujemo kakšno snežinko, vendar se bo čez dan povsod zjasnilo. Veter v Pomurju bo počasi ponehal, bo pa na Primorskem zapihala šibka burja. Iz jutranjih -2 se bo čez dan ogrelo na 2°C. V petek zjutraj bo mrzlo, po dolinah in kotlinah tudi megleno. Čez dan bo le par stopinj nad ničlo. Tudi zadnji in prvi dan v letu bo zelo podobno, zjutraj hladno in megleno, čez dan in predvem v višjih legah pa zelo sončno in toplo. Potem pa nas, kot vse kaže, čaka pooblačitev in nekaj padavin, v kakšnem agregatne stanju vam izdamo v prihodnjih dneh.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj