Čez dan sonce

35700
447

V nedeljo je bilo ob temperaturnem obratu izjemno toplo predvsem v višjih legah, v Davči, ki leži na okoli 1000m nadmorske višine, se je ogrelo celo do 17 stopinj.  Zelo toplo za december je bilo tudi na Lisci in Blokah, precej hladnejši zrak pa se je zadrževal v nekaterih bolj zaprtih kotlinah, v Mežici ste popoldne imeli le 3 stopinje.

Ponoči nas bo od severa prešla oblačnost hladne fronte, na Dolenjskem in Štajerskem lahko do tal prinese kakšno snežinko ali kapljo dežja, a večinoma bo noč povsem suha. Na SV bo zapihal SZ veter, pod Karavkami pa Karavanški fen.

Jutro ne bo hladno, a večinoma se bo ohladilo pod ničlo. V večjem delu Slovenije bo okoli ničle, ali stopinjo pod, ali stopinjo nad lediščem. Hladneje bo na Gorenjskem in Goriškem, kjer bo do minus 3 stopinje, ob morju plus 3. Dopoldne bo na JV še nekaj oblakov, torek pa nam bo prinesel veliko sonca in čistejši zrak, saj bo SZ veter končno prepihal tudi nižine.

Za konec decembra bo zelo toplo. Ogrelo se bo in temperature bodo precej podobne današnjim. Od 8 do 10 stopinj, na Gorenjskem 5, na Primorskem pa vse do 14 stopinj Celzija.

Torek ne bo preveč primeren za obisk gora, sploh po naših najvišjih vrhovih bo pihal močan SZ veter, v sredogorju pa bo vetra nekoliko manj. Sicer bo jutri večinoma sončno, a precej hladneje kot danes, na 1500m bosta -2, na 2500m -8 stopinj. V naslednjih dneh bo vreme ugodno za umetno zasneževanje.

V sredo bo v zahodni Sloveniji sončno, na vzhodu pa precej oblačno in večinoma suho, v Prekmurju se bodo že pojavljale manjše padavine. Zjutraj bo okoli -3, čez dan v osrednji in zahodni Sloveniji 10, na oblačnem vzhodu pa 5 stopinj. V noči na četrtek bo marsikje prehodno rahlo snežilo, večjo verjetnost za kakšen cm snega imate na Dolenjskem, Štajerskem in v Prekmurju. V četrtek čez dan se bo postopno zjasnilo, temperature bodo precej nižje. Petkovo jutro bo hladno in megleno, čez dan se bo pokazalo sonce, ponekod pa bo megla lahko vztrajala skozi ves dan.

35700 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj