četrtek, 28 marca, 2024
DomaVremeZjutraj spet minus, čez dan do 12°C

Zjutraj spet minus, čez dan do 12°C

Ponoči se bo v večjem delu Slovenije zjasnilo. Prav tako se bo polegel veter, zato se bo do sončnega vzhoda močno ohladilo. Temperature bodo marsikje bolj podobne februarskim kot pa aprilskim. V mraziščih južne Slovenije se bo že drugo noč zapored ohladilo pod -10 st. C, v alpskih dolinah bo okoli -8 stopinj. Drugod bo od -5 do 0, malo nad ničlo bo le v gričevnatem svetu in ob morju.

Po jutranji zmrzali se bo pooblačilo. Predvsem popoldne bodo nastale krajevne plohe, ki bodo nad okoli 500 metrov nadmorske višine lahko tudi snežne. Temperature bodo višje od današnjih, a prav toplo ne bo. V večjem delu Slovenije bo od 8 do 12 stopinj. Na Goriškem in v Vipavski dolini, kjer bo pihala šibka burja, okoli 14 stopinj. Podobno bo tudi na Obali, kjer bo sredi dneva zapihal maestral.

V petek bo sprva jasno z mrzlim jutrom, popoldne se bo v večjem delu Slovenije pooblačilo. Ob koncu tedna bo na vreme pri nas vplival višinski ciklon, kar pomeni, da bo prevladovalo oblačno vreme, morebitna sončna obdobja bodo le kratkotrajna. V soboto bo večinoma suho, v nedeljo pa bo občasno deževalo, nad okoli 900 metrov nadmorske višine pa snežilo. Občutek svežine bo še dodatno stopnjeval okrepljen severni veter, na Primorskem burja. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča