sreda, 24 aprila, 2024
DomaVremeZjutraj vroča čokolada, popoldne 'pirček'

Zjutraj vroča čokolada, popoldne ‘pirček’

Začetek tedna bo v znamenju žena, nizkih jutranjih temperatur, sonca, oblakov, višje tudi snežink. Ponoči po sprva jasno, v drugem delu noči pa se bo predvsem na severu in zahodu države rahlo pooblačilo. Pred nami je še eno mrzlo jutro. Najhladneje bo v mraziščih Notranjske in Kočevske, kjer se bo že drugo noč zapored ohladilo pod -10 stopinj. Drugod bo od -7 do -3, ob morju bo ničla.

Čez dan bo na zahodu in jugu Slovenije sončno z nekaj tanke oblačne koprene, več gostih oblakov bo na severu in vzhodu države, še zlasti na Koroškem, Štajerskem in v Prekmurju, kjer sredi dneva in popoldne niso povsem izključene kratkotrajne plohe. Kakšna kaplja ali snežinka bo proti večeru lahko padla tudi ponekod na Gorenjskem. Prav ta pestrost vremena bo poskrbela za različne temperature. Na SV-du bo tako popoldne le okoli 7-8 stopinj, kakšna stopinja več bo na Gorenjskem. Drugod bo od 11 do 13 stopinj.

Vreme bo jutri obisku gora bolj naklonjeno dopoldne. Popoldne se bo v večjem delu gora pooblačilo, nekatera severna in vzhodna pobočja se bodo zavila v meglo, iz katere bo ponekod lahko rahlo snežilo. Višina ledišča bo dopoldne na nadmorski višini okoli 1300 metrov, popoldne pa se bo nekoliko spustila.

Torek bo na Primorskem in Notranjskem sončen s šibko burjo, drugod kaže na spremenljivo oblačno, a večinoma suho vreme. Pihal bo vzhodni veter, s katerim bo k nam dotekal nekoliko hladnejši zrak. V sredo zjutraj bo ponekod še oblačno, čez dan pa se bo povsod vsaj delno zjasnilo. Večji del dneva bo pihal hladen SV veter, proti večeru pa bo predvsem v višjih legah zapihal toplejši JZ-dnik. Pod njegovim vplivom bo v drugi polovici tedna spet več oblačnosti, pričakujemo lahko tudi padavine. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča