petek, 12 julija, 2024
DomaŠportŽKK Krka: Mirana Jermana nasledil Dušan Černe

ŽKK Krka: Mirana Jermana nasledil Dušan Černe

V prostorih Športne dvorane Marof je v četrtek potekala volilna skupščina ŽKK Krka, na kateri je bila najpomembnejša točka dnevnega reda izvolitev novega predsednika kluba. Miran Jerman, ki je to funkcijo z odliko opravljal vse od ustanovitve kluba, se pravi izjemnih enaindvajset let, prvič ni oddal svoje kandidature in je že pred tem napovedal svoje slovo od delovanja v klubu.

Na volilni skupščini je prisostvovalo devetnajst udeležencev, od tega jih je imelo petnajst volilno pravico. Po razpravi udeležencev, je sledilo glasovanje, s popolnim izkupičkom glasov je bil prepričljivo izvoljen in potrjen novi predsednik Dušan Černe. Miran Jerman je ob čestitkah novemu predsedniku simbolično predal klubsko majico.

Izjava novega predsednika ŽKK Krka Dušana Černeta:

»Ob izvolitvi za predsednika ŽKK Krka bi se rad najprej zahvalil vsem članom kluba za izkazano zaupanje in njihovo dosedanje delo, še posebej pa bi izrazil priznanje dosedanjemu predsedniku Miranu Jermanu za njegovo več kot dve desetletji dolgo vodenje organizirane ženske košarke v Novem mestu. ŽKK Krka je v tem času postal prepoznaven, stabilen in izjemno uspešen športni kolektiv, ki je nudil mnogim generacijam deklet možnost športnega udejstvovanja, nekaterim  izmed njih pa tudi uveljavitev v košarkarskem svetu. Prepričan sem, da bomo tudi v prihodnje, s pomočjo in podporo vseh zainteresiranih za delo ali partnerstvo v ŽKK Krka, uspešno vodili klub, zagotovili ustrezne pogoje za popularizacijo ženske košarke,  doseganje konkurenčnih rezultatov in razvoj mladih igralk ter na ta način nadaljevali in nadgradili zgodbo o uspehih novomeške ženske košarke.»

Izjava Mirana Jermana ob zaključku njegovega predsedovanja:

»Po enaindvajsetih letih vodenja Ženskega košarkarskega kluba Krka je prišel čas, da to mesto prepustim mlajšim, novim močem. V tem obdobju smo dosegli zelo veliko. Začeli smo z eno selekcijo sedaj pa delujejo v ŽKK Krka vse kategorije mlajših selekcij in tudi članska ekipa. Rad bi se zahvalil vsem, ki so v tem obdobju sodelovali z mano, le z dobrim sodelovanjem smo lahko ustvarjali uspešne zgodbe. Želim in verjamem, da bo imel klub tudi v bodoče pravo vizijo, usmerjeno v delo z mladimi. Novemu predsedniku želim uspešno, predvsem pa modro vodenje kluba.«

Miran Jerman je v Ženskem košarkarskem klubu Krka pustil neizbrisen pečat, za njegov trud, požrtvovalnost, razumevanje, potrpežljivost in odlično vodenje se mu v klubu iskreno zahvaljujejo. Novemu predsedniku želijo obilo uspehov in uspešno vodenje kluba v bodoče. V ŽKK Krka se veselijo novih izzivov, sodelovanja in uspešnega vodenja kluba tudi v bodoče. (Tjaša Brsan, ŽKK Krka)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča