ponedeljek, 2 oktobra, 2023
DomaŠportZmagoslavje Japonk, Klinčeva 6.

Zmagoslavje Japonk, Klinčeva 6.

Na drugi tekmi smučarskih skakalk v Willingenu, tokrat deževnem in sneženem, je Ema Klinec zasedla 6. mesto, Katra Komar je kljub padcu pri vožnji v iztek v prvi seriji osvojila 26. mesto, Nejka Repinc Zupančič je bila 31., Maja Vtič pa je bila diskvalificirana.

V zahtevnih razmerah prve serije se je najbolje odrezala Japonka Juki Ito s 137 metri in 126,6 točkami pred rojakinjo Saro Takanaši, ki je skočila pol metra dlje, a je zbrala 6,3 točk manj, tretja je bila Kanadčanka Abigail Strate s 134.5 metri in 117,7 točkami. Ema Klinec je zasedala 9. mesto s 119 metri in 100,2 točkami, v finale pa se je uvrstila še Katra Komar s 117 metri in 76,5 točkami, potem ko je pri vožnji v iztek grdo padla, a jo je na srečo odnesla brez resnejših posledic. V finalu bi morala skakati tudi Maja Vtič, vendar jo je vodstvo tekmovanja diskvalificiralo zaradi neustreznega dresa. Nejka Repinc Zupančič je tekmo znova končala na 31. mestu.

V finalni seriji je Komar nastopila kljub bolečinam v telesu, z 92.5 metri in 107,4 točkami pa je končala drugo tekmo v Willingenu na 26. mestu. Zelo dober skok pa je nato uspel Emi Klinec, ki je s 128.5 metri in 200,3 točkami napredovala do končnega šestega mesta in nove vrhunske uvrstitve na največji skakalnici na svetu. Na prvih treh mestih so končale tri Japonke, Juki Ito je zmagala pred Nozomi Maruyama in Saro Takanaši. (SloSki)

(foto: GEPA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča