petek, 29 marca, 2024
DomaLokalnoZNANO: Mati dojenčice z zdravstvenimi težavami v proceduri covid, spet drugi brez...

ZNANO: Mati dojenčice z zdravstvenimi težavami v proceduri covid, spet drugi brez pravil!

Na težave s katerimi se soočajo zaposleni na novomeškem Urgentnem centru so že ob začetku obstoja centra opozarjali zaposleni, pa tudi varuh zdravstvenih pravic oz. zastopnik pacientovih pravic, da so razmere v novomeškem Urgentnem centru nevzdržne, zaradi posameznikov, ki poznajo samo pravice te družbe, odgovornosti pa nobene.

Tokrat Vam posredujemo pismo očeta, ki se je znašel v čudnem krogu obravnavanja urgentnih razmer. Pismo objavljamo v celoti, prav tako pričakujemo tudi odziv pristojnih oz. tistih, ki zagotavljajo varnost zaposlenim v zdravstvenih institucijah.

‘Da opišem zgodbo. Vem, da so nam otroci vse v našem življenju, vendar otrok brez očeta že nekako gre, vendar otrok brez mame si pa jaz tega osebno ne predstavljam. Evo.. Smo na urgenci. Partnerka se je dopoldan pričela počutiti slabo in ko smo se vračali z izleta, smo morali med vožnjo pač ustaviti, ker je reva bruhala. Verjetno neka slaba hrana ali podobno. Popoldan se je stanje poslabšalo… Bruhanje na par minut, pritisk v prsih in na trenutke oteženo dihanje.

Kljub pogovoru z dežurno zdravnico smo se oglasili na urgenci, ker so se simptomi težkega dihanja in pritiska v prsih ponavljali, stopnjevali. Doma sem cepljen jaz. Sin star 2 leti in 2 meseca,…Za najina otroka, stara dve leti in dva meseca, skrbi moja mama. Dojenčico še vedno doji mama, ki pa je zbolela.

In kaj se dogaja na urgentnem centru?! Prihajajo familije… Brez problema z otroki. Naj gredo naprej… Potem pa tole.. Samo mojo partnerko na Covid bris, kjer čakamo kot telički, medtem ko ‘naše’ (na Dolenjskem slednjo prispodobo poznamo) brez težav sprejemajo. Pride in reče, da ima tamala, ki je stara cca. dve leti vročino in da kašlja. Vseh spremljevalcev ob otroku ne napotijo na bris za covid.

Sledi samo vprašanje mami otroka, če ima morda kakšne simptome. Odgovor je Ne,.. Jo spustijo notri. Pri meni doma pa dvomesečni otrok, medtem ko partnerka, ki je imela hude težave, tudi prebavne, pa ne vsa testiranja.

Na urgenci pa tako…Bolano… Res…. Skratka razočaran na polni črti…,’ še končuje partner oz. oče.

Nobena skrivnost ni, da so zdravstveni delavci novomeškega Urgentnega centra na udaru določenih posameznikov iz našega okolja, kjer se tudi ob manjši poškodbi posameznika, ki mu morda teče kri, v centru zbere več deset ljudi. Torej, kakšna je praksa zagotavljanja in oskrba res nujnih oz. urgentnih primerov ob naši folklori z JV Slovenije, ki jo….

 

 

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča