Žrtev davil in ji grozil s pištolo

0
1239

Novomeški policisti so 5. 1. prejeli klic na pomoč zaradi nasilja v družini. Takoj so se odzvali in zaščitili žrtve nasilja. Ugotovili so, da 51-letni nasilnež že dalj časa izvaja nasilje nad partnerko, pogosto ob
prisotnosti otroka. 5. 1. je žrtev davil in ji grozil s pištolo. Osumljenca, ki je pred prihodom policistov odšel s kraja, so kasneje izsledili. Zasegli so mu orožje, za katerega nima ustreznih dovoljenj in mu izrekli ukrep prepovedi približevanja partnerki in otroku zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njuno življenje, osebno varnost in svobodo. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Vlomi in tatvine 

Oškodovanec je policiste obvestil, da je med 31. 12. in 4. 1. nekdo v kraju Češnjevek na območju Trebnjega vlomil v garažo stanovanjske hiše in odtujil kosilnico in motorno žago. Oškodovan je za 1000 evrov.

Na parkirnem prostoru na Otočcu je 4. 1. nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil dve torbi z oblačili. Lastnika je oškodoval za 600 evrov.

4. 1. je na parkirnem prostoru v Šmarjeških Toplicah neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil airsoft puško. Lastnik je oškodovan za 500 evrov.

V okolici Krškega je 4. 1. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev, vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil pištolo, malokalibrsko puško in naboje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 2000 evrov.

V kraju Marindol je neznanec izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel in odtujil denar.

V Čatežu ob Savi je v noči na 7. 1. nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil denarnico z menjalnim denarjem, so sporočili s PU Nm.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj