Župana na kolesu zbil lokalni politik

35700
181

Župana Škofje Loke Miho Ješeta naj bi, tako poroča Dnevnik, z avtomobilom zbil loški politik Blaž Kujundžič. Policija identitete storilca, ki se je po dogodku javil policiji, sicer ni razkrila, saj preiskava še traja, so pa v četrtek na PU Kranj pojasnili, da ima prometna nesreča s pobegom vse znake hujšega kaznivega dejanja.

Voznik v osebnem vozilu naj bi namreč namerno trčil v kolesarja in pobegnil, a se je nato sam javil na policiji. “V povezavi z zbranimi obvestili in njegovo samoprijavo na Policijski postaji Škofja Loka so vozniku včeraj zjutraj tudi odvzeli prostost in ga pridržali,” je v četrtek pojasnjeval tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos.

Časnik poroča, da je Kujundžič na lokalnih volitvah 2014 kandidiral na listi SMC in podpiral kandidatko za županjo Jožico Vavpotič Srakar, ki je bila izvoljena v občinski svet. Leta 2006 je s podporo SDS kandidiral za župana Škofje Loke, a takrat Ješeta še ni bilo v politiki, navaja Dnevnik. Kujundžič se je v škofjeloško politiko vključil že pri 18 letih, poroča Dnevnik in dodaja, da je bil v zadnjem času znan kot predsednik lokalne SDS (kandidiral je tudi za župana) in kasneje član sveta Državljanske liste, na kateri je leta 2014 neuspešno kandidiral za poslanca. Na lokalnih volitvah istega leta je kandidiral na listi SMC, a ni bil izvoljen niti v škofjeloški občinski svet. Je član sveta KS Kamnitnik, aktiven pa je tudi na drugih področjih javnega življenja, tudi kot od Statističnega urada RS predlagani član komisije za reševanje vprašanj prikritih grobišč, še navaja časnik.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj