sobota, 18 maja, 2024
DomaLokalnoZvesti donatorji pri štipendiranju mladih

Zvesti donatorji pri štipendiranju mladih

Območno združenje RKS Novo mesto bo tudi v prihodnjem šolskem letu pomagalo s humanitarno pomočjo v obliki štipendije dijakom in študentom.

V šolskem letu 2022/23 je 12 dobrosrčnih donatorjev prispevalo za 22 štipendistov, 21 dijakov in enemu študentu. Vsako leto na novomeškem Rdečem križu dobimo veliko prošenj tistih srednješolcev, ki niso upravičeni do državne štipendije, npr. ker nimajo našega državljanstva, ker so zamenjali šole pa izhajajo iz socialno šibkih družin. Že 18 leto bomo tem dijakom pomagali s pomočjo ljudi, ki vsak mesec prispevajo pomoč za navedene dijake.

Tudi letos računamo, da bomo pridobili donatorje, ki bodo nam nakazali po 84 eur na mesec, mi pa naprej prejemnikom štipendije. Predvsem želimo vse nas spomniti na šolske dni, ko smo želeli uresničiti kakšno svojo skrito željo pa nam starši niso mogli pomagati.

Kot nam povedo prejemniki pomoči sredstva porabijo za plačilo šolskih in obšolskih dejavnosti, za plačilo šolskih uniform in IKT opreme. Med šolskim letom dijake in študente spremljamo pri šolskem uspehu, ki ne sme izostati, da bi nekdo dobival redno mesečno nakazilo. Ob polletju prejemniki štipendije dostavijo obvestila o uspehu in takrat donatorjem pošljemo polletno poročilo. Štipendisti se radi udeležujejo naših humanitarnih akcij, ki jih organiziramo na OZ RKS Novo mesto.

Tudi letos imamo več novih prošenj, nekaj dijakov pa ima možnost, da prejema štipendijo tudi naprej, zato računamo na do sedanje in nove donatorje za štipendije. (Barbara Ozimek, OZ RKS Nm)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča