Zvezani in z ožganimi podplati na sončni strani Gorjancev. Mafijski posli?

0
36068

V noči na petek se je na JV Slovenije, na sončni strani Gorjancev, zgodil pravi mafijski obračun, o katerem nihče od odgovornih institucij za zdaj še ne želi veliko razlagati oz. slednje še ne želijo deliti z javnostjo. A vseeno so s PU Nm  za DolenjskaNews potrdili, da so obravnavali primer nasilja in da poteka preiskava.

Po naših neuradnih informacijah so neznani napadalci prispeli do naslova ljudi na območju Bele krajine. Po naših neuradnih informacijah se je zgodil pravi linč, ki ga sicer poznamo iz filmov. Skupina nepovabljenih gostov naj bi fizično obračunala z družino. Po naših informacijah je najmanj ena oseba utrpela tako hude poškodbe, da so jo prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. 

‘Nepovabljeni’ po naših neuradnih informacijah prav tako niso imeli usmiljenja do ostalih članov družine podjetnika. Neuradno naj bi jih zvezali s t.i. plastičnimi vezicami in ožgali podplate. Ozadje tega dogodka ni povsem jasno, ali pa nekateri o tem molčijo.

Nenavadne in krute zgodbe se dogajajo v Sloveniji in so prevečkrat prezrte, tako z naslova obveščanja javnosti, določenih prejemnikov pomoči, ki očitno kršijo vse ugodnosti države, si dovolijo nelegalno poslovanje in si ob tem nakopljejo t.i. podzemlje.

Pristojne državne institucije bi slednje morale poznati. Ne iz pisarne, pač pa na terenu: kje in komu deliti denar poštenih državljanov, a se očitno dogajajo posli daleč od poštenosti, kriminal.

To kar se je zgodilo na sončni strani Gorjancev ni nedolžno. Vprašanj je veliko. Kdo bo pripravljen odgovoriti? Pri slednjem ne mislim zgolj na policijo, pač pa na vse ostale pristojne lokalne in državne institucije.

Ali morda kdo prevečkrat pogleda čez/skozi prste? Nisem nestrpen, to se dogaja v Sloveniji, nazadnje v noči iz četrtka na petek.

In nekateri, ki pišete, da se kaj takšnega ni zgodilo oz. da je bilo drugače, lahko še zapišem, da policija v interesu preiskave še molči. Je pa primer zanimiv iz različnih vidikov. Vsekakor ne podpiramo nasilja in deljenja pravice na takšen način. Kot že prej omenjeno, številni domačini poznajo družine, ki tam ‘kraljujejo’, nekatere prejemajo državne pomoči, njihova poslovna dejavnost ni znana, gradijo presenetljivo velike hiše, se vozijo v prestižnih vozilih, razpolagajo z veliko denarja, neuradno naj bi se ukvarjal s t.i. posojanjem itd. Očitno se poti ‘poslovanja’ niso izšle po načrtih, zato se je zgodilo kar se je. Seveda slednjega ne odobravamo. 

Ampak to je Slovenija, ki se predstavlja za urejeno, demokratično, socialno državo. Svoje bi znali povedati tudi uslužbenci tamkajšnjega pristojnega Centra za socialno delo, pa si ne upajo. Zakaj ne? Se kdo vpraša! Kdo bo ukrepal? 

Morda J.B.?