torek, 30 aprila, 2024
DomaVremeVIDEO: Nevarno vreme

VIDEO: Nevarno vreme

Nedelja bo lahko vremensko pestra in nevarna. Dopoldne bodo nevihte nastajale predvsem v pasu od Alp in Dinarske pregrade, popoldne pa se bodo širile tudi proti vzhodu. Mogoča so krajevna neurja z močnimi sunki vetra, nalivi in točo. Predvidoma v noči na ponedeljek bo naše kraje prešla hladna fronta in prinesla še en pas močnejših padavin. Sredi dneva se bo okrepil jugozahodni veter, ob morju jugo.

Temperature bodo precej nihale. Najbolj se bo ogrelo na jugovzhodu in v Prekmurju, kjer bo kakšna stopinja nad 30. Drugje bo od 24 do okoli 28 stopinj.

Po prehodu hladne fronte v noči na ponedeljek bo začetek tedna kar svež. Temperature z izjemo jugozahoda ne bodo segle nad 25 stopinj. Vreme se še ne bo ustalilo; večji del dneva bodo nastajale krajevne padavine, predvsem ob morju tudi kakšna nevihta. Jasniti se bo začelo proti večeru. V torek bo sprva delno jasno, nato pa znova več oblačnosti in krajevne padavine. Tudi v nadaljevanju tedna se temperature v večjem delu Slovenije ne bodo povzpele nad 30. Pa tudi vreme še ne bo stabilno.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča