torek, 30 aprila, 2024
DomaVremeSončno in čez dan poletno

Sončno in čez dan poletno

V večjem delu Slovenije smo v tem mesecu našteli že več kot 120 sončnih ur, kar je za september, ki se v dolgoletnem povprečju uvršča med tri najbolj mokre mesece v letu, zares nenavadno. Ker se bo precej jasno vreme nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh, bo letošnja prva polovica septembra marsikje najbolj sončna v zgodovini meritev.

Ponedeljek nam bo prinesel veliko sonca, občasno pa bo na nebu tudi nekaj oblačnosti. Popoldne na severu ni povsem izključena kakšna kratkotrajna ploha. Na Goriškem, kjer bo še pihala šibka burja, se bo ogrelo do 31 st. C. Okoli 29 stopinj bo v osrednji Sloveniji in ob morju, drugod bo od 24 do 28 st. C.

Zelo toplo je v teh dneh tudi v višjih legah, višina je ledišča je namreč krepko nad našimi najvišjimi vrhovi. Jutri zjutraj bo povsod sončno, nato bodo nebo začeli osvajati visoki koprenasti oblaki. Sredi dneva bo nastalo tudi nekaj nizke oblačnosti, iz katere se bo popoldne lahko razvila kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Na 1500 metrov bo temperatura sredi dneva okoli 16, na 2500 metrov pa 9 st. C.

V torek se bo nadaljevalo precej jasno in čez dan zelo toplo vreme. Sonce bo občasno nekoliko zastirala le visoka oblačna koprena. Popoldne bo ponekod zapihal JZ veter. V sredo se bo oblačnost na zahodu zgostila in do poznega popoldneva prekrila večji del države. V krajih ob alpsko-dinarski pregradi bo lahko proti večeru že padla kakšna kaplja dežja. V drugi polovici tedna bo na vreme pri nas vplival ciklon s hladno fronto, zato bo ozračje nestabilno. Nastajale bodo krajevne padavine, možne bodo tudi posamezne nevihte. (Rok Nosan – Vreme 24/7)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča