torek, 30 aprila, 2024
DomaVremeSončna in topla nedelja

Sončna in topla nedelja

Ponoči bo večinoma jasno, zaradi odsotnosti vetra in razmeroma vlažnega ozračja bo marsikje po nižinah nastala megla. Največ sonca bo na Primorskem in v višjih legah. V Alpskih dolinah in po zatišnih legah Notranjske ter Kočevske se bo ohladilo pod ničlo. V večjem delu Slovenije bo od 1 do 4 stopinje Celzija, ob morju, kjer bo še pihala burja jih bo 7. Na Primorskem in v višjih legah bo jasno ves dan, drugod pa se bosta megla in nizka oblačnost umaknili dopoldne, tako da nam bo nedelja prinesla veliko sonca.

Tudi v nedeljo bo najtopleje na Primorskem. Ob morju se bo ogrelo do 20 stopinj, še kakšna več bo na Goriškem. V preostalem delu države bo okoli 17 stopinj Celzija, na SZ pa 14 stopinj.

V višinah bo jutri k nam začel dotekati toplejši zrak in v visokogorju se bo temperatura po 10 dneh dvignila nad ničlo, na 1500 metrov bo okoli 6 stopinj. Nedelja bo sicer večinoma sončna z nekaj kopaste oblačnosti, pihal bo šibak severni veter, ki se bo v noči na ponedeljek začel obračati v zahodnik.

Ponedeljek se bo začel z meglenim in svežim jutrom, čez dan pa bo sončno, popoldne bo ponekod že zapihal JZ veter. V torek bo na zahodu prevladovalo oblačno vreme, na vzhodu pa bo sončno. Jugozahodni veter se bo krepil, v večjem delu Slovenije se bo ogrelo do 20 stopinj. Podobno vreme bomo imeli tudi v sredo, na zahodu bo sonca malo, občasno bo že rahlo deževalo, na vzhodu pa bo precej jasno in suho. Zelo vetrovno bo in toplo za drugo polovico oktobra, v nadaljevanju tedna pa kaže na nekaj padavin in na nižje temperature. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča