petek, 29 marca, 2024
DomaGospodarstvoAdria Mobil v 2020 in izplačilo nagrade zaposlenim

Adria Mobil v 2020 in izplačilo nagrade zaposlenim

V Adrii Mobil so bili v začetku poslovnega leta 2019/2020 na dobri poti, da dosežemo enega najboljših rezultatov v zgodovini družbe, vendar ga zaradi posledic hitrega širjenja koronavirusa in s tem povezanega začasnega zaprtja evropskih trgov niso uspeli v celoti realizirati. Kljub številnim ukrepom in omejitvam so po ponovnem zagonu tovarne v aprilu 2020 – ter ob upoštevanju vseh potrebnih preventivnih ukrepov za varovanje zdravja – uspeli na evropske trge prodati 14.454 produktov, realizirati prihodke na nivoju 401 milijona evrov ter s tem utrditi ugled in prepoznavnost blagovne znamke Adria.

Svetovni turizem je v preteklem letu zaradi koronavirusa doživel velik upad, kar pa ne drži za panogo karavaninga, ki ponuja rešitve in prednosti pri vprašanju, kje in kako preživeti prosti čas. To potrjuje tudi dejstvo, da je kljub večtedenskemu zaprtju večine prodajnih mest evropski trg počitniških vozil dokaj hitro oživel. To priložnost smo znali izkoristiti tudi v Adrii Mobil, saj smo del izpada uspeli nadoknaditi, predvsem pa smo uspeli realizirati ključne aktivnosti, ki so bile potrebne za uspešen zaključek sezone oziroma poslovnega leta 2019/2020.

Ključni dosežki družbe Adria Mobil, d. o. o. Novo mesto v poslovnem letu 2019/20:
401 milijon evrov prihodkov iz prodaje je družba realizirala v preteklem poslovnem letu;
14.454 prodanih produktov (počitniških prikolic, avtodomov in vanov) blagovnih znamk Adria in Sun Living;
3.800 m2 novih proizvodnih površin za izdelavo karoserijskih elementov;
1.252 zaposlenih v družbi Adria Mobil in 2.003 zaposlenih v skupini Adria Mobil na dan 31.12.2020 predstavljata največji števili zaposlenih v družbi oziroma skupini Adria Mobil doslej;
Uvedeno 2-izmensko delo v proizvodnji predelanih kombijev (vanov);
Prvič v zgodovini družba prejme nagrado Red dot za inovativni pristop k oblikovanju in razvoju luksuzne prikolice Astella, ki je poleg tega osvojila tudi ugledno priznanje EIA (European Innovation Award) ter nagrado ABC s strani nemškega oblikovalskega združenja (German Design Council);
Družba kot partner mednarodnega trajnostnega projekta Life Ceplafib prejme prestižno okoljsko nagrado Energy Globe 2020.

Zaradi preventivnih ukrepov za zajezitev epidemije (zaprtje tovarne v drugi polovici marca/začetku aprila 2020) smo v lanskem letu tudi v Adrii Mobil pridobili nepovratna sredstva s strani države, ki pa smo jih morali vrniti zaradi dveh razlogov – ker nam prihodki niso upadli za več kot 10-odstotkov, predvsem pa zato, da lahko zaposlenim izplačamo nagrado za poslovno uspešnost. Tako smo zaposleni za opravljeno delo v mesecu decembru prejeli izplačilo božičnice v višini 500 evrov bruto, v petek, 15. januarja, pa bo vsem zaposlenim za opravljeno delo v preteklem letu izplačana nagrada za poslovno uspešnost v višini 1.700 evrov bruto.

Z vlaganji v produktni in tehnološki razvoj ter z naložbami v znanje in razvoj zaposlenih želimo v Adrii Mobil tudi v prihodnje ostati vodilna blagovna znamka počitniških vozil v Evropi, ki svoje kupce in uporabnike navdušuje z najboljšo izkušnjo in doživetjem karavaninga, so še sporočili iz družbe.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča