petek, 19 aprila, 2024
DomaGospodarstvoBrez dela v Revozu bo ostalo še 450 ljudi

Brez dela v Revozu bo ostalo še 450 ljudi

Po naših informacijah bo v Revozu najkasneje do letošnjega aprila brez dela ostalo še 450 delavcev. Podjetje, ki je od lanskega novembra prešlo na eno izmeno in pol naj bi zdaj polovično izmeno ukinilo in tako delovalo samo še z eno izmeno.

Sicer pa so v Revozu od začetka epidemije, ko so še obratovali v treh izmenah, število zaposlenih najprej zmanjšali s 3400 na 2400. Novembra za 350 in v prihodnjih mesecih še za 450! Slednje pomeni, da bo v podjetju le še 1600 zaposlenih.

Iz Revoza so poslali tudi uradno sporočilo:

V zahtevnih razmerah krize z oskrbo polprevodnikov in težavah, ki so povezane s posledicami zdravstvene krize covid-19, je Revoz konec leta 2021 dosegel proizvodne količine v višini 95.797 (-31 % v primerjavi z letom 2020). Žal krizi s polprevodniki še vedno ni videti konca. Poleg tega se Revoz po zaključenem partnerstvu z nemškim Daimlerjem v začetku leta sooča tudi z zaustavitvijo proizvodnje smarta forfour EQ ter z negotovimi razmerami na trgu, kar se tiče prodaje. Upoštevaje vse našteto je potrebno prilagoditi obratovanje tovarne v Novem mestu, in sicer je predvideno zmanjšanje obsega proizvodnje od aprila dalje. Vodstvo podjetja je začelo pogovore s socialnimi partnerji za pripravo prehoda proizvodnje z ene izmene in pol na eno izmeno kar ustreza zmanjšanju dnevne proizvodnje s 486 vozil na 325 vozil na dan. S tem ukrepom bo prizadetih okoli 450 zaposlitev v Revozu. Vodstvo podjetja se zavezuje, da bo skupaj z Zavodom za zaposlovanje in partnerskimi agencijami sodelavcem, ki bodo zapustili podjetje, pomagalo pri iskanju novih zaposlitev.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča