petek, 26 aprila, 2024
DomaVremeČez dan v naših koncih suho in toplo

Čez dan v naših koncih suho in toplo

Noč bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije oblačna. Predvsem v Posočju in na območju Snežnika bo občasno rahlo deževalo ali rosilo. Bolj kot bomo šli proti vzhodu, več bo jasnine, veliko jasnega neba bo zjutraj tudi ob morju. V krajih z vetrom bo zjutraj toplo s temperaturami nad 10 st. C. Povsem drugače bo v zatišnih legah. V Zgornjesavski dolini bo le 3 stopinje.

Tudi čez dan bo v hribih na zahodu oblačno. Večji del dneva bo rahlo deževalo v Posočju in na Bohinjskem, nekaj kapelj dežja bo padlo tudi na Notranjskem in Kočevskem. Drugod bo suho in marsikje sončno. Šele zvečer, ko nas bo dosegla hladna fronta, se bodo padavine in nevihte na severu okrepile in razširile nad večji del države.

Ob vetrovnem vremenu bo popoldne najtopleje ob morju, kjer se bo ogrelo do 21 st. C. Kakšna stopinja manj bo na vzhodu, precej bolj sveže pa bo na SZ-du, kjer bodo najvišje temperature okoli 12 st. C.

Noč na četrtek bo oblačna s padavinami, večinoma suho bo le ob morju. Od severa bo k nam dotekal občutno hladnejši zrak in meja sneženja se bo spustila na okoli 800 metrov nadmorske višine.

Tudi četrtek bo oblačen in hladen, zaradi vzhodnega vetra. Prav tako se bodo še pojavljale manjše padavine, šele proti večeru se bo zjasnilo. ++ V petek se bo po delno jasnem in svežem jutru že dopoldne spet pooblačilo in zajele nas bodo nove padavine. Precej bolj optimistična je napoved za konec tedna, ko bo sončno in topleje. Zelo topel bo tudi začetek prihodnjega tedna, ko bodo popoldanske temperature nad 25 st. C. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča