ponedeljek, 6 maja, 2024
DomaVremeDobro bo :)

Dobro bo :)

Dopoldne bo v večjem delu Slovenije sončno, popoldne pa bodo sonce občasno zastirali oblaki. Na severu ni povsem izključena kakšna kratkotrajna ploha. Temperature bodo letnemu času primerne. Na Primorskem bo živo srebro preseglo 30 st. C. Tudi drugod bo poletno s temperaturami od 24 do 29 st. C.

Razmere za obisk gora bodo ugodne. Možnost za nastanek popoldanskih ploh in neviht bo namreč zelo majhna, kakšna kratkotrajna ploha bo lahko nastala le na območju Julijskih Alp in Karavank. Veter bo šibak in spremenljive smeri.

Sobota bo sončna in vroča. Nekaj oblačnosti bo na severu, kjer bodo proti večeru lahko nastale posamezne vročinske nevihte. V nedeljo bo možnost za nastanek popoldanskih neviht povsod majhna. Vroče bo s temperaturami malo nad 30, na Goriškem tudi do 35 st. C. V ponedeljek se bo vreme spremenilo, za kar bo poskrbela hladna fronta, ki se nam bo bližala od zahoda. Prinesla nam bo nevihte ter ponovno za okoli 10 stopinj nižje temperature. Tudi po prehodu fronte kaže na nestanovitno vreme z občasnimi krajevnimi padavinami, ki jih bo več v severnem delu Slovenije. (Rok Nosan/Vreme 24/7)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča