petek, 29 marca, 2024
DomaLokalnoFOTO: Gostilna Pugelj in Park ljubezni

FOTO: Gostilna Pugelj in Park ljubezni

V Gostilni Pugelj v Ždinji vasi pri Novem mestu so se odločili, da obstoječi gostinski ponudbi dodajo še »Park ljubezni«. Tako so poimenovali urejeno zeleno površino neposredno ob gostilni, ki je namenjena porokam in drugim osebnim in poslovnim druženjem ter praznovanjem na prostem. V prihodnje načrtujejo še več prenočišč.

Kot je povedal Rudi Mlinarič lastnik Gostilne Pugelj, ki je že dolga leta ena najbolj zaželenih lokacij za poročno praznovanje, so ugotavljali, da si mladoporočenci želijo nekoliko drugačne poroke, bolj unikatne, zunaj na prostem, z več svobode znotraj naravnega ambienta . Tako so pred tremi leti začeli urejati poldrugi hektar površin v neposredni bližini gostilne.

Sestavni del parka je postavljen paviljon, ki služi predvsem za obrede civilnih in cerkvenih porok ter prireditveni šotor, ki sprejme 300 ljudi. Gostinci poskrbijo za postavitev restavracije z omizjem in stoli, obstaja tudi možnost, da del poroke poteka na prostem, večerna zabava pa v sami gostilni. Z večletnimi izkušnjami in bogato tradicijo organizacije poročnih praznovanj prav ničesar ne bodo prepustili naključju.

Profesionalna in uigrana ekipa lahko poskrbi za izvedbi celotnega poročnega dne, od sprejema do civilnega obreda in poročnega slavja. Brez dobre hrane ni dobre poroke, zato v njihovi kuhinji za kulinarično razvajanje svatov pripravljajo okusne in skrbno pripravljene kulinarične dobrote. Tako so na voljo jedi s sodobnim pridihom, pripravljene izključno iz svežih, sezonskih, predvsem pa lokalnih dolenjskih pridelovalcev, vse od predjedi do poročne torte. Njihovi kuharski mojstri pripravijo različne poročne menuje, ki jih lahko mladoporočenci poljubno kombinirajo ali pa celo sestavijo sami. Seveda pa ne gre pozabiti še na slavno hišno pečeno kokoš ali Pugljevo kuro.

Pri Pugljevih lahko prenoči 19 gostov, ki noč preživijo v dve in tri-posteljnih sobah. Pri Puglju načrtujejo še ureditev štirih glamping hišic ob cesti ter nekaj hišic na drevesih s čimer bi povečali nočitvene zmogljivosti že za 16 gostov, uredili pa bodo tudi heliodrom za vzletanje in pristajanje helikopterja. V parku so postavili tudi več otroških igral, klopi ter uredili sprehajalne poti.

Petkovo otvoritev so popestrili člani društva harmonikarjev Mirna Peč, KUD Zibka iz Kumrovca, tamburaši ter kuburaši iz Desiniča.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča