torek, 20 februarja, 2024
DomaLokalnoFOTO: Irena Fink stotič darovala kri

FOTO: Irena Fink stotič darovala kri

Območno združenje Rdečega križa Novo mesto je sporočilo lepo novico.

Prav veseli smo, da smo imeli priložnost danes čestitati že drugi krvodajalki letos, ki je dosegla magično mejo in kri darovala stotič.

Irena Fink iz občine Dolenjske Toplice je že od leta 1984 krvodajalka. K temu jo je nagovoril sodelavec, ki je bil tudi redni krvodajalec in je kri prav tako daroval dolgo, do 119 odvzema. V občini imajo kar 10 krvodajalcev, ki so kri darovali 100 in večkrat, 5 jih je še aktivnih, med njimi je Irena edina ženska predstavnica. Krvodajalec je bil tudi mož in ker zgledi vlečejo, tradicijo nadaljuje tudi sin.

Irena je že par let v pokoju, večino delovne dobe je preživela v lesni industriji. Rada je delala takrat in tudi sedaj ne odneha, saj obdeluje vrtiček, spretna je pri delu z drvi, kar dolga leta je skrbela tudi za vinograd, ki pa ga sedaj nima več. Ima šest vnučkov, tako da ji prav gotovo ni nikoli dolgčas. Energična in zgovorna gospa je rada med ljudmi, prav tako pravi, da je hvaležna, da je zdrava in bo kri darovala vse dokler bo lahko.

Ob jubilejnem odvzemu so ji čestitali župan občine Dolenjske Toplice Franc Vovk, predsednica OZ RKS Novo mesto Vesna Dular, predsednica KORK Dolenjske Toplice Ivana Pelko ter predstavnica CTD Novo mesto Mojca Šimc, dr. med. Gospa Irena, še enkrat hvala in ostanite zdravi.(Mateja Šlajkovec)

(Foto: OZ RKS NM)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča