petek, 29 marca, 2024
DomaLokalnoFOTO: Kar je PROTI jih moti

FOTO: Kar je PROTI jih moti

Pa čeprav je govora o naravi, kjer je svoj lonček spet pristavila politika. Koliko je iskrenosti, ne vemo? Vemo pa, da nekatere moti vse kar je proti njihovi politični viziji, pa čeprav okoljska stroka opozarja.

V nedeljo smo volivci vabljeni na referendum o noveli zakona o vodah, za katerega v teh dneh poteka že tudi predčasno glasovanje. Prav slednje je zagotovo najbolj množično v zgodovini samostojen Slovenije.

Civilnim organizacijam z okoljsko stroko na čelu je uspelo v javnosti sprožiti snežno kepo nasprotovanja spremembam zakona o vodah. K zrušitvi sporne novele na referendumu soglasno poziva tudi opozicija. In očitno so moteče vse parole, ki se ne strinjajo z novelo zakona oz. predlagatelji, torej vladajočo politiko.

V Novem mestu je imel danes popoldne možakar veliko dela z odstranjevanjem parol na železniškem mostu, ki se ne strinjajo s predlagano novelo.

In za konec. Odločamo se o naravi in ne politikih! Zagotovo bom vedno PROTI vsem, ki posegajo v naše dobro, sploh pa narave in vse to spišejo na t.i. zakonski papir. Pri slednjem, dragi predlagatelji, če ste res iskreni, ne smete biti ogroženi. Nekateri živimo z naravo, jo spoštujemo in preberemo vse vaše zapisane predloge. Zgodi se, da so sprva predlogi zelo dobri, a se lahko v kakšnem členu zalomi. To je moje laično mnenje, tako kot vaše, ki verjetno še manj kot jaz preživite v naravi, saj imate ogromno obveznosti oz. vam delo to ne dopušča.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča