četrtek, 1 junija, 2023
DomaLokalnoFOTO: Ko hodnik na OŠ Bršljin postane nekaj več

FOTO: Ko hodnik na OŠ Bršljin postane nekaj več

Osnovna šola Bršljin iz Novega mesta letos praznuje 50-letnico. Od ustanovitve je doživela že veliko prostorskih sprememb, dograditev, leta 2013 tudi energetsko sanacijo. Vsako leto se spreminja, izboljšuje in obnavlja tudi notranjost šole.

V juniju 2021 se je na pobudo ravnatelja in s pomočjo vseh učiteljic 1. razredov začela prenova hodnika pred učilnicami 1. razredov. S pomočjo sponzorskih sredstev so se prebelile stene, adaptiral se je strop in zamenjala se je razsvetljava. Šolski hišnik Bojan je izdelal nove omare, ki so namenjene shranjevanju skupnih didaktičnih, likovnih materialov in glasbil. Uredile smo bralni kotiček z bralnim drevesom in počivalnikom, kjer prvošolci poslušajo branje pravljic, samostojno listajo po knjigah ali pa uprizorijo dramatizacijo različnih pravljic. Z vgraditvijo projektorja lahko prostor uporabljamo kot “kino ali plesno dvorano”. Blazine ob robu stene, štirje letveniki, oznake iz nalepk, ki so nastale izpod rok učiteljic, služijo športnim dejavnostim, s katerimi popestrimo učne ure športa, kot sprostitev med ostalimi dejavnostmi ali prostor uporabimo kot podaljšek učilnice. Naš prenovljeni prostor sedaj še raje vsakodnevno uporabljamo za učne dejavnosti, kjer se učenci učijo v manjših skupinah. Učencem je še posebej zanimiva atraktivna magnetna tabla, na kateri se urijo v vlečenju črt, v zapisovanju števil na velikem formatu, računajo in likovno ustvarjajo.

Za spremembo v tem prostoru občasno izvedemo tudi interesne dejavnosti, podaljšano bivanje, dodatni pouk… Učencem je zelo všeč, ker imajo na razpolago zelene blazine, ki jih predvsem pri interesni dejavnosti Gibalnica vedno vključijo v poligon. Učenci so te blazine poimenovali kar “travnik”, na katerem se valjajo, plazijo in izvajajo še druge vaje. Prenova je končana. Ob pogledu na naše učence, njihov nasmeh in iskrice v očeh vemo, da smo skupaj naredili to kar smo si zastavili.

Za finančno pomoč pri izvedbi se iskreno zahvaljujemo generalnemu sponzorju farmacevtskemu podjetju KRKA, d. d., Novo mesto, ki je doniralo denarna sredstva v višini 2.500,00 EUR. Za popestritev in nadstandardno opremo pri poučevanju v prvem razredu pa so s svojimi deli, materiali ali sponzorskimi sredstvi pripomogli še:

-Labong dizajn, predelava in vzdrževanje vozil, Miha Luzar s.p.
-Podgorje d.o.o.
-EDMS d.o.o.
-Zaključna dela v gradbeništvu, Primož Zagorc s.p.
-Lions klub Novo mesto

Posebna zahvala pa gre tudi vodstvu šole za pobudo in podporo pri projektu prenove. (Učiteljice 1. razredov)

(foto: OŠ Bršljin)

Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno