torek, 16 aprila, 2024
DomaLokalnoFOTO: Na županovem turnirju zbrali 4.720 €

FOTO: Na županovem turnirju zbrali 4.720 €

V soboto, 11. septembra, je na igriščih Teniškega kluba Portovald potekal že 11. dobrodelni županov teniški turnir. Zbrana sredstva letošnjega turnirja je Mestna občina Novo mesto poklonila Damjani Črnugelj iz Velikih Brusnic, kar ji bo olajšalo nakup novega avtomobila z avtomatskim menjalnikom. V enajstih letih trajanja dobrodelnega turnirja se je zbralo več kot 50.000 evrov sredstev, kar turnir uvršča med najbolj humanitarne športne dogodke v Mestni občini Novo mesto.

Turnirja se je udeležilo 19 tekmovalcev, med katerimi je bil tudi pobudnik, župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni. Pri igri se mu je pridružil stanovski kolega, črnomaljski župan Andrej Kavšek, dogodka sta se udeležila še župan Občine Dolenjske Toplice Franci Vovk in direktor Tenis Slovenije Gregor Krušič. Otvoritveno slovesnost je obogatil glasbenik Tomaž Zorko – Zore, ki je dogodek popestril tako glasbeno kot z igranjem tenisa.

Turnir se je začel s štirimi koli izžrebanih dvojic, najboljši pa so popoldan nadaljevali z zaključnimi boji, kjer sta po napetem finalu slavila Tibor Kovačič in Urban Kramar. Drugo mesto je osvojila dvojica Zala Pirc Bedič in Žiga Novak, tretje mesto pa Mitja Udovič in Žak Pernek. Tudi tokrat v ospredju niso bili rezultati, temveč dobrodelni namen in prijetno druženje ob igranju tenisa.

Teniški turnir so popestrile tudi zanimive dražbe, in sicer je Tenis Slovenije prispeval lopar najboljšega slovenskega teniškega igralca Aljaža Bedeneta, dražil se je tudi podpisan dres Luke Dončića, ki ga je prispevalo podjetje Grosbasket, Under Armour Slovenija pa je v sodelovanju z novomeškim Športno-rekreacijskim centrom Piramida priskrbel majici s podpisi slovenskih smučarskih reprezentantov. Tekmovanje je spremljal bogat spremljevalni program z dobrodelnim srečelovom, prijetno druženje pa se je popoldne zaključilo s podelitvijo priznanj najboljšim in predajo čeka v vrednosti 4.720 evrov, ki ga je iz rok novomeškega župana prejela ganjena Damjana Črnugelj.

Mestna občina Novo mesto in Teniški klub Portovald se zahvaljujeta vsem donatorjem, podpornikom in udeležencem turnirja, ki so še enkrat pokazali, kako srčni in plemeniti so. Letošnji donatorji so poleg številnih posameznikov tudi: CGP, d. o. o., Pošta Slovenije, Konvikt, d. o. o., Gozdno gospodarstvo Novo mesto, d. d., FA-ST, gradbeništvo, d. o. o., Sandra Turk, Dolenjske Lekarne Novo mesto, p. o., Tisk Šepic, d. o. o., Arex, d. o. o., Razvojno izobraževalni center Novo mesto – RIC, Elektro Ljubljana, d. d., Revoz,  d. d., Komunala Novo mesto, Deželna banka Slovenije, d. d., CeROD, d. o. o., Grosbasket, KOP Brežice, Razvojni center Novo mesto, Telekom, d. d., Under Armour Slovenija, Športno-rekreacijski center Piramida, Tenis Slovenije in Teniški klub Portovald.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča