ponedeljek, 29 aprila, 2024
DomaLokalnoFOTO: Po 35 letih začetek gradnje novih blokov

FOTO: Po 35 letih začetek gradnje novih blokov

Letos, ko Občina Mirna obeležuje 10. obletnico samostojnega delovanja, mineva 35 let od dokončanja gradnje »ta novih« blokov na Sokolski ulici na Mirni. Pod njimi sta dopoldne župan Dušan Skerbiš in direktor podjetja Japi Inženiring Janez Prosenik položila temeljni kamen za dva nova večstanovanjska objekta, imenovana Mirna soseska.

Gradnja bo zaključena v 15 mesecih.

V času samostojnega delovanja je občina zagotovila urejene športno-rekreativne površine, vzpostavila podjetniško-industrijsko cono, določila območja stanovanjskih con, odkupila prostore za novi vrtec, skrbi pa tudi za sistematično urejanje cest, komunalne infrastrukture, oskrbo s pitno vodo, te dni se zaključuje obnova dvorane v kulturnem domu Partizan. »V desetih letih smo naredili izjemen korak naprej na številnih področjih v naši občini. Razvoj naselja Mirna, kot je načrtovan v naslednjih nekaj letih, pa bo ta del kraja spremenil v prijetno središče, kjer bo v nekaj korakih dostopno vse, kar posameznik potrebuje za zadovoljno vsakodnevno življenje. Vesel sem, da se je podjetje Japi inženiring iz Trebnjega odločilo zgraditi bloke ravno pri nas. Zagotovo smo prepričali tako z dosedanjim delom kot z vizijo prihodnjega urejanja. Vedno podpiram dobre podjetniške ideje in se veselim njihove uresničitve,« pravi župan Občine Mirna Dušan Skerbiš.

Na tem prostoru je nove stanovanjske bloke načrtovala že prejšnja, skupna občina Trebnje, vendar zainteresiranih vlagateljev v preteklosti ni bilo. V tem posebnem letu pa se po skoraj štirih desetletjih na Mirni ponovno začenja gradnja novih blokov, investitor pa je trebanjsko podjetje Japi Inženiring d. o. o. Direktor Janez Prosenik ml. ob tem pravi: »Za gradnjo stanovanj na Mirni smo se odločili zato, ker že dolgo ni bilo izdelanih novih stanovanj, kljub temu da občina Mirna veliko vlaga v športne objekte, vrtec in industrijo. V tem smo videli lepo poslovno priložnost in se že veselimo novih, moderno zasnovanih stanovanj na Mirni.«

Župan Dušan Skerbiš in direktor podjetja Japi Inženiring Janez Prosenik sta tako danes položila temeljni kamen za Mirno sosesko, kjer bo 44 kakovostno zgrajenih, svetlih stanovanj, vsako z zunanjo površino in vsaj enim pokritim garažnim mestom. Povprečna cena kvadratnega metra stanovanja je 1750 evrov, stanovanja pa bodo vseljiva do prihodnjega poletja. V vsakem objektu bo dvigalo, med blokoma bo manjši park. Zunanja podoba bo naklonjena obstoječi lokalni arhitekturi, moderno zasnovana fasada z razgibanim izgledom pa bo soseski in stanovanjem dala pridih luksuza. (LAPEGO)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča