petek, 19 aprila, 2024
DomaGospodarstvoFOTO: Ponosni na naše obrtnike

FOTO: Ponosni na naše obrtnike

Zgodilo se je 25. srečanje obrtnikov in podjetnikov ter podelitev priznanj jubilantom Območne obrtne – podjetniške zbornice Dolenjske. Tokrat so dve leti združili v eno, zaradi znanih zdravstvenih vzgibov, a niso pozabili na vse, ki še vedno delajo predano, odgovorno, odlično, nekateri že več desetletji.

Območna obrtno–podjetniška zbornica Novo mesto je v četrtek, 2. septembra, pod pokroviteljstvom občine Straža, v Športnem parku Breza pripravila tradicionalno, že 25. srečanje obrtnikov in podjetnikov OOZ Novo mesto. Zaradi znanih razmer so letos na slavnostni prireditvi podelili podelili priznanja in plakete skupno 200 jubilantom za leti 2020 in 2021.

Podelili so priznanja za 10 let dela v obrti, bronaste, srebrne in zlate plakete za 20, 25 in 30 let delovanja, bronaste ključe za 35 let delovanja, srebrne ključe za 40 let delovanja, zlate ključe za 45 let delovanja ter diamantni ključ za 50 let delovanja v obrti. Krovna organizacija je ob tej priložnosti podelila tudi posebna priznanja OZS – 3 zlate pečate Obrtno podjetniške zbornice Slovenije za uspešna družinska podjetja, tri posebna priznanja in zahvale OOZ Novo mesto.

»Današnji večer potrjuje, kako zelo smo se pogrešali in kako pomembna so naša srečanja, druženja, izmenjave mnenj in izkušenj, še posebej v teh nepredvidljivih in v nekaterih panogah celo brezupnih situacijah,« je v uvodnem nagovoru izpostavila predsednica OOZ Novo mesto Mojca Andolšek in med drugim poudarila tudi izjemno vlogo Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije pri kreiranju vladnih rešitev za omilitev posledic gospodarstvu. »OZS je za vse nas v pravni službi pripravljala s tem povezana tolmačenja pravilnikov, odredb, vzorce pogodb in obrazcev ter je neprekinjeno komunicirala s člani.« V letu 2020 pa se je zgodila še ena prelomnica za OOZ Novo mesto – na pobudo članov upravnega odbora in predsednikov sekcij je bil ustanovljen Klub mladih podjetnikov. »Tako smo pričeli pomlajevati našo organizacijo z angažiranjem podmladka naših članov in vseh, ki želijo ustvariti moderno poslovno okolje, kjer bodo skupaj snovali in ustvarjali drugačno delovanje naše zbornice; z mladimi nadobudnimi idejami, vizijo, sodobnim, predvsem digitalnim delovanjem, in cilje uresničevali ob podpori izkušenih mentorjev.«

Prejemniki najžlahtnejših priznanj

Zlati ključ za 45 let dela v obrti za leto 2020 ali 2021 so prejeli Gozdno gospodarstvo Novo mesto d.d., Agroma TS d.o.o., Alojz Globevnik s.p., GMP Luzar d.o.o., Hiša Mrak d.o.o. in Roletarstvo Medle d.o.o..

Za 50 let dela v obrti je najvišje priznanje, ki ga podeljuje OOZ Novo mesto, diamantni ključ, prejelo podjetje KOVINOPLAST Laharnar d.o.o. Družinska podjetja z dolgoletno in uspešno tradicijo so prejela posebna priznanja – zlate pečate OZS. Priznanje za 55 let družinskega podjetja je prejelo podjetje FERROČRTALIČ D.O.O., za 60 let pa podjetje BOBIČ YACHT INTERIOR D.O.O. Podjetje, ki v tem letu zaznamuje 70 let družinskega podjetja od izdanega prvega obrtnega dovoljenja, pa je KLJUČAVNIČARSTVO PERIC Robert Peric s.p.

Program, ki sta ga povezovala Sabina Gosenca in Rado Trifković, so popestrile pevke Glasbene šole Lipičnik iz Straže – Larisa Longar, Sara in Zala Lipičnik ter Klara Klemenčič in plesalki Plesnega studia Novo mesto Ana in Lina. Po končani slovesnosti se je prijetno druženje nadaljevalo s skupinama Rok’n’band in Stand Band. (Sabina Gosenca)

FOTO: Ponosni na naše obrtnike

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča