petek, 29 marca, 2024
DomaLokalnoFOTO: Vse več cepljenih

FOTO: Vse več cepljenih

Zanimanje za cepljenje narašča vse od sobote, ko je vlada sporočila, da bo pogoj PCT obvezen za večji del javnega življenja. Z ministrstva za zdravje so sporočili, da bodo izvajalce cepljenja pozvali, naj se cepljenje organizira tako, da bo potekalo nemoteno, brez čakanja pacientov v vrstah in brez čakanja na termin, a na cepilnih mestih se vijejo dolge kolone, v nekaterih zdravstvenih domovih pa opozarjajo na pomanjkanje kadra, zmanjkuje pa tudi cepiv.

Danes je Kacin v Celju dejal, da je odločitev vlade, da bo vztrajala na pogojih PCT, povzročila velik odziv pri ljudeh, “in to pozitiven”. “Beležimo veliko prihodov na cepilna mesta. Če smo konec avgusta cepili 20 tisoč ljudi na teden, se je v začetku septembra povečalo število cepljenih od 30.000 do 35.000 na teden. V tem tednu bomo verjetno presegli 120.000 cepljenj. Verjamem, da bomo marsikaj, kar je Slovenija zamudila kot družba, delno nadoknadili do konca tega meseca.” Pričakuje, da bodo nekateri cepilni centri cepili tudi v soboto in nedeljo. Povedal je, da gre bolje tistim, ki so aktivirali tudi civilno zaščito.

Iz novomeškega Zdravstvenega doma so sporočili še dodatne termine cepljenja. Tudi danes je bila pred cepilnim centrom gneča.

(foto: Nina)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča