četrtek, 28 marca, 2024
DomaVremeHladno jutro, čez dan do 26°C

Hladno jutro, čez dan do 26°C

Po svežem jutru bo nadaljevanje dneva vremensko zares prijetno, saj oblakov na nebu skoraj ne bo, ob šibkem JZ vetru pa bodo temperature že dopoldne marsikje poskočile v višave. Popoldne bo najtopleje v vzhodni Sloveniji, kjer se bo ogrelo do poletnih 26 st. C. Zelo toplo bo tudi v Ljubljani z okolico, kjer bo le kakšna stopinja manj. Najmanj, a še vedno prijetnih od 22 do 24 stopinj pa bo tako na Gorenjskem, kot tudi na Primorskem in Notranjskem.

Se spomnite, lani konec septembra je bilo v našem visokogorju že več kot pol metra snega. Letos je drugače. Dotok toplega zraka se bo nadaljeval tudi jutri, ko bodo primorsko stran Dinarske pregrade občasno ovijali oblaki, ponekod bo tudi megleno. Drugod bo precej sončno. Zaradi suhega zraka v višinah bo modrina neba marsikje zelo izrazita.

Tudi v soboto bomo pod vplivom toplega JZ vetra. V večjem delu Slovenije se bo nadaljevalo sončno vreme, le v hribih na zahodu ter na Primorskem bo občasno več oblačnosti. V nedeljo se bo jugozahodnik nekoliko okrepil. Na vzhodu bo še naprej sončno in za konec septembra zelo toplo, drugod se bo pooblačilo. Na Primorskem in Notranjskem bo lahko pozno popoldne že padla kakšna kaplja dežja. V ponedeljek se bo oblačnost povsod zgostila in zajele nas bodo manjše krajevne padavine, lahko se bo razvila tudi kakšna nevihta. (Rok Nosan, Vreme 24/7)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča