ponedeljek, 20 marca, 2023
DomaVremeJe zima, potem je lahko tudi sneg :)

Je zima, potem je lahko tudi sneg :)

Očitno dan državnosti in samostojnosti božiču skače v zelje, kajti prvi je letos spet zelen, a v nedeljo bo ponekod snežilo. Padavine na jugu se bodo okrepile in se do sredine noči razširile nad večji del države. Sprva bo povsod deževalo, v drugem delu noči pa se bo meja sneženja marsikje na vzhodu spustila do nižin.

Na Primorskem, kjer bo proti jutru zapihala šibka burja, bodo temperature od 6 do 8 st. C. V vzhodni in osrednji Sloveniji bo ničla ali kakšna stopinja nad njo. Dve stopinji pod ničlo pa bosta v alpskih dolinah. Dopoldne bodo padavine povsod ponehale, najkasneje na Dolenjskem in v Beli krajini. Preostanek svetlega dela dneva bo oblačen, a suh, zvečer pa bo marsikje spet snežilo.

Zaradi oblakov in hladnega SV vetra večjih temperaturnih sprememb v primerjavi z jutrom ne bo. V večjem delu Slovenije bomo izmerili od 0 do 3 st. C. Precej topleje bo na Primorskem. Ob morju se bo ogrelo do 12 st. C.

Po nekaj dneh odjuge bo v višje lege začel dotekati občutno hladnejši zrak. Meja ledišča se bo z današnjih 2000 metrov jutri zjutraj spustila do nadmorske višine okoli 500 metrov. Večji del nedelje bo oblačno in večinoma suho, proti večeru pa bo v notranjskih in dolenjskih hribih začelo snežiti.

V noči na ponedeljek bo sneg pobelil večji del Slovenije. V višjih legah vzhodne in južne Slovenije ga bo lahko lokalno zapadlo tudi okoli 10 cm. V ponedeljek dopoldne bo sneženje povsod ponehalo, popoldne se bo marsikje pokazalo sonce. Vendar pa bo snežna idila le kratkotrajna, saj bo v zadnjih dneh leta k nam spet dotekal občutno toplejši zrak. Do sredine tedna bodo v večjem delu Slovenije še prevladovali oblaki, v drugi polovici tedna pa bo sonca predvsem v višjih legah v izobilju. Zelo toplo bo v sredogorju, kjer se bo ogrelo v bližino 15 st. C, medtem ko bodo temperature po nižinah zaradi inverzije bolj raznolike. (Rok Nosan)

Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno