četrtek, 25 aprila, 2024
DomaLokalnoLjudje odprtih rok z Dolenjske

Ljudje odprtih rok z Dolenjske

Revija Naša žena že je včeraj v akciji Ljudje odprtih rok podelila zahvalne listine za dobrotnike, darovalce in izjemne osebnosti in dobrega človeka. Lansko leto, zaradi epidemije niso mogli izpeljati podelitve, zato so jo letos.

Zahvalno listino za izjemno osebnost v letu 2020 je prejel Slavko Matko, kot »oče« vasi Gabrje pod Gorjanci. Poleg tega, da je 16 let vodil KS Gabrje in krajanom posvečal skoraj ves prosti čas, je bil pobudnik več humanitarnih akcij in sodeloval z KORK ter pomagal pri zbiranju sredstev, iskanju primernih bivališč in sočutni skrbi za najranljivejše krajane.

Zahvalno listino za dobrotnico v letu 2020 je prejela Antonija Avguštin iz Dolenjskih Toplic. Antonija je prostovoljka RK in v Društvu topliških upokojencev in invalidov. Dejavna je tudi pri projektu Starejši za starejše, vsak teden pelje na sprehod starejše krajane.

Magda Kastelic iz Žužemberka, prejemnica zahvalne listine za dobrotnico, se kot bolnica s Parkinsonovo boleznijo ni vdala. Zajema življenje s polno žlico in je s tem zgled mnogim bolnikom ali ljudem s težavam, da ni treba obupati. Zelo je aktivna v društvu Trepetlika, skrbi za kulturni utrip v občini Žužemberk, plete, kvačka, šiva, pleše…

Vsi trije nagrajenci vidijo smisel v tem, da pomagajo drugim. Nesebično delijo svoj prosti čas, nudijo finančne pomoči, znajo motivirati, povezovati. In nikoli ne pogledajo proč, če vidijo koga, ki potrebuje pomoč. Naj tako tudi ostane. Iskrene čestitke vsem. (Barbara Ozimek, sekretarka OZRKNm)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča