sreda, 22 maja, 2024
DomaKulturaMednarodni festival '(ah), TE ORGLICE'

Mednarodni festival ‘(ah), TE ORGLICE’

V soboto, 26. februarja 2022, bo že 23. Mednarodni festival ustnih harmonik “(ah), TE ORGLICE”, ki ga zadnji dve desetletji gostijo v Mokronogu. Zaradi epidemije novega koronavirusa so se organizatorji, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) in JSKD OI Trebnje, tudi tokrat odločili za spletno izvedbo festivala.

S festivalom, ki vsako leto pritegne številne glasbenike, želijo organizatorji orglice/ustne harmonike približati čim širšemu občinstvu in predstaviti tako znane, že uveljavljene, kakor tudi manj znane in neznane izvajalce, dvigniti raven igranja in ne nazadnje utreti pot temu malemu glasbilu v izobraževalni sistem. Na festival se je prijavilo kar 40 glasbenikov oziroma skupin, od tega 19 iz Slovenije in kar 21 iz tujine. Slovenskim orgličarjem se na festivalu pridružujejo glasbeniki iz Rusije, Poljske, Nemčije, Avstrije, Hrvaške in celo iz Kolumbije.

Prireditev bo potekala v dveh delih, popoldansko spletno revijo, na kateri bodo predstavljeni vsi prijavljeni orgličarji, bodo poslušalci lahko spremljali ob 15. uri na YouTube kanalu in Facebook strani JSKD OI Trebnje. Ob 20. uri bo sledil spletni večerni koncert, ki ga bodo predvajali na televiziji Vaš kanal ter na YouTube kanalu JSKD OI Trebnje in FB strani. Na večernem koncertu se bodo predstavili orgličarji, ki jih bo iz popoldanskega dela izbrala strokovna komisija v zasedbi Miro Božič, predsednik ter člana Tatjana Mihelčič Gregorčič in Miro Dizdar, poleg njih pa še posebni gostje – Sorarmonica Duo, Miro Mohar, Miha Erič, Miro Božič in Benjamin Barbarič. Popoldansko revijo in večerni koncert bo povezovala Petra Krnc Laznik.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča