četrtek, 28 marca, 2024
DomaVremeMrzel začetek sončne nedelje

Mrzel začetek sončne nedelje

Sončno vreme se bo nadaljevalo tudi čez dan. Večji del dneva bo nebo povsem brez oblaka, proti večeru pa nas bo od zahoda prekrila tanka oblačna koprena. Ob šibkem južnem vetru bo popoldne prijetno toplo s temperaturami od 9 do 11 st. C, še kakšna stopinja več bo na Goriškem, v alpskih dolinah pa bo okoli 7 stopinj.

Razmere bodo jutri zelo primerne tudi za obisk gora. Izrazitejšega vetra namreč ne bo, zaradi suhega zraka in negativnih temperatur pa bo snežna odeja marsikje tudi čez dan ostala pomrznjena. Na 1500 metrov bo popoldne stopinja pod ničlo, na 2500 metrov pa bo -7 stopinj. A previdnost je kljub temu potrebna, saj zaradi nizkih temperatur in poledenelih planinskih poti obstaja velika nevarnost zdrsa.

Ponedeljek bo sončen, nekaj oblakov bo le na severu. Po hladnem jutru s temperaturami nekaj stopinj pod ničlo, bo popoldne v večjem delu Slovenije malo nad 10 stopinj. V torek se bo oblačnost povečala v večjem delu Slovenije, saj bo k nam s SV-da prehodno dotekal nekoliko hladnejši in bolj vlažen zrak. V drugi polovici tedna bomo spet prišli pod vpliv toplejšega JZ vetra. Kaže na večinoma oblačno vreme, povečala se bo tudi možnost za manjše krajevne padavine. (Rok Nosan)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča