torek, 6 junija, 2023
DomaVremeNedelja z zimsko idilo, torej tudi s soncem ;)

Nedelja z zimsko idilo, torej tudi s soncem ;)

Nebo nad Slovenijo bo precej jasno, občasno bo nekaj oblačnosti, po kotlinah osrednjega in JV dela države bo nastalo nekaj plitve megle. V krajih z vetrom bodo temperature, ob morju bo stopinja nad ničlo, na SV pa stopinja ali dve pod ničlo. Hladneje bo v Ljubljanski kotlini, na JV in na Goriškem, ko bo okoli -5 stopinj, v Alpskih dolinah bo do -10 stopinj Celzija. Dopoldne se bo megla povsod razkrojila, v večjem delu Slovenije pa bo sončno že od jutra, občasno bo le nekaj visoke oblačnosti. Burja na Primorskem bo ponehala, na Štajerskem in v Prekmurju bo še vztrajal severni veter. Čez dan bo na Primorskem do 10 stopinj, drugod večinoma med 3 in 5, okoli ledišča bo ostalo na Gorenjskem.

V gorah se bo čez dan prehodno ogrelo in v sredogorju se bo temperatura čez dan povzpela nad ničlo. Sončno in suho bo, a zelo vetrovno, zato razmere za obisk ne bodo ugodne. Pihal bo okrepljen severnik, ki bo najmočnejši na Pohorju in v Vzhodnih Karavankah. Veter bo prenašal svež in nepredelan sneg, gradil zamete in opasti.

Vsaj prva polovica prihodnjega tedna nam veliko sonca po nižinah ne bo prinesla. V ponedeljek nas bo od vzhoda prekrila nizka oblačnost, ki bo vztrajala nad nami vsaj do petka. Še največ jasnega neba bo v zahodni Sloveniji in v višjih legah, ampak povsem sončno ne bo nikjer. Dnevno nihanje temperature bo zelo majhno, zjutraj bo malo pod ničlo, čez dan pa okoli nje. V sredo se bo v višinah ponovno nekoliko ohladilo, na Primorskem bo zapihala burja, tukaj bodo dnevne temperature okoli10 stopinj. (Aleš Satler)

Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno