petek, 26 julija, 2024
DomaVremeNekaj kapelj in manj toplo

Nekaj kapelj in manj toplo

Cvetna nedelja bo vremensko pestra, poleg prehoda na poletni čas, bo nastopila še polna luna. Pri nas se bodo ponoči padavine nekoliko okrepile. Največ jih pričakujemo nad severnimi in osrednjimi kraji, manj na Primorskem in v Prekmurju. Meja sneženja se bo ob dotoku hladnejšega zraka proti jutru spustila do okoli 900 m nad morjem. Zapihal bo vzhodnik, na Primorskem šibka burja. Temperature bodo nad lediščem. Zjutraj bo v osrednji in vzhodni Sloveniji okoli 6 stopinj. 8 stopinj bo na jugovzhodu. Še nekoliko topleje bo na Primorskem, medtem ko bo na Gorenjskem, okoli 5, v alpskih dolinah pa okoli 2 stopinji.

Čez dan bo oblačno. Več padavin, pa tudi tukaj ne prva veliko, bo v osrednji Sloveniji in nad hribovitimi predeli na zahodu. Proti večeru bodo padavine povsod ponehale in začelo se bo jasniti. Temperature bodo nekoliko nižje. Na Primorskem bo okoli 14 stopinj. V večjem delu Slovenije bo od 11 do 12 stopinj, nekoliko manj bo na Gorenjskem.

Začetek novega tedna se bo začel s soncem. V ponedeljek zjutraj bo nad osrednjo in zahodno Slovenijo lahko še nekaj nizke oblačnosti, nato pa se bo tudi tukaj zjasnilo. Ogrelo se bo do okoli 18 stopinj. Tudi torek bo sončen in topel. Temperature v osrednjih krajih bodo do 20, na vzhodu in Goriškem lahko še kakšno stopinjo ali dve višje. Podobno vreme in temperature pričakujemo tudi v sredo. Nadaljevanje tedna pa bo spet bolj muhasto vreme. Prihaja april.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča