nedelja, 3 marca, 2024
DomaLokalnoNesreče, onesnaženje, najdba NUS, požari

Nesreče, onesnaženje, najdba NUS, požari

Gasilci, reševalci in policisti in še kdo so imeli tudi danes veliko dela, poroča novomeški Regijski Center za obveščanje.

4. 3. 2021 ob 7.01 je na cesti Dvor—Lašče, občina Žužemberk, osebno vozilo zapeljalo s ceste ter se prevrnilo in obstalo na strehi. Gasilci PGD Žužemberk so zavarovali kraj, odklopili akumulator, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine, nudili pomoč poškodovanemu do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto, ki so osebo oskrbeli na kraju in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Obveščene so bile pristojne službe.

4. 3. 2021 ob 15.36 sta na avtocesti od Ivančne Gorice proti Biču trčila osebno in tovorno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Stična in Trebnje, ki so zavarovali kraj nesreče ter odklopili akumulator vozila. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Delovne nesreče

4. 3. 2021 ob 11.35 se je na Novomeški cesti v Šentjerneju, pri padcu z drevesa poškodoval občan. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato prepeljali Splošno bolnišnico Novo mesto. Obveščene so bile pristojne službe.

Onesnaženja okolja in posegi v okolje

4. 3. 2021 ob 12.14 se je pri mostu v Vavti vasi, občina Straža, iztekla neznana snov v reko Krko. Gasilci GRC Novo mesto so ugotovili, da je prišlo do izpusta fekalne vode. O dogodku so bili obveščeni policija in inšpektor za okolje, ki bodo ugotovili razlog.

Najdbe neekspodiranih minsko-eksplozivnih sredstev

4. 3. 2021 ob 13.13 je v naselju Vinji Vrh, občina Šmarješke Toplice, občan našel neznano neeksplodirano ubojno sredstvo.  Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske ter Gorenjske in Ljubljanske regije so varno odstranili in na kraju najdbe uničili ročno bombo iz nemške izdelave, vse iz obdobja druge svetovne vojne. Obveščene so bile pristojne službe.

Požari v naravi oziroma na prostem

4. 3. 2021 ob 15.13 je ob Mirnopeški cesti v Novem mestu gorela suha trava in podrast. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so pogasili požar na površini okoli 200 kvadratnih metrov.

4. 3. 2021 ob 15.17 je ob ulici Pot v gaj v Novem mestu gorela suha trava in podrast. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so pogasili požar na površini okoli 2500 kvadratnih metrov.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča